Duikteam Murene, al 50 jaar visie en passie in duiken…

Duikteam Murene is opgericht in 1967 door een paar duikers met visie en passie. In die jaren maakte je je duikpak nog zelf. Je liet uit neopreen de stukken knippen op jouw maat en lijmde dit zelf in elkaar. Dit is gelukkig verleden tijd.

Het veranderen en maken van een duikpak is nu specialisten werk. Ook alle andere gebruikte zaken van computer tot ademautomaat is nu “state of the art” en Duikteam Murene is meegegroeid. Opleidingen zijn afgestemd op nieuwe inzichten om de veiligheid maximaal te maken. Maar het blijft een zaak van verstand en ervaring. Duikteam Murene leverde topduikers af voor expedities op zee, om onze Noordzee te beschermen en te onderhouden, wrakken te verkennen en de ecosystemen te observeren en netten, vistuig en lood te verwijderen.

Een groep biologen en fotografen die onderzoek doen en de invloeden signaleren. In samenwerking met stichtingen als Stimon, DDNZS, ANEMOON en de overheid. Om samen te werken aan een gezonde Noordzee en gezond binnenwater. Daarvoor plaatst Duikteam Murene bomen en takken onderwater om de zoetwatervis een veilige plek te geven en zijn eieren in het voorjaar af te zetten. Wil je hier deelgenoot van zijn? Dan is Duikteam Murene iets voor jou!

Wolter Kroes duikteam mureneWolter Kroes is een van de mede oprichters van Duikteam Murene in 1967. Een zeer ervaren duiker die de hoogste kwalificaties in de duiksport heeft en vele duizenden duiken op zijn naam heeft gelogd. Een gepassioneerd duiker; tevens eigenaar en kapitein van de M.S. Murene. Een ervaren zeeman die je veel kan vertellen over onze mooie Noordzee, getijden, stromingen, wind en golven.Wolter neemt binnen Duikteam Murene, inmiddels al vele jaren, een prominente rol in. Zo heeft hij zijn plek in het bestuur, Hij coördineert vakantietrips en arrangeert de binnenduiken, hij fungeert als hoofd van de duikopleidingen binnen Murene en als het weer het enigszins toelaat is het zijn duikschip de Murene die het Noordzee-sop kiest en veel duikers een prachtige dag bezorgt. En misschien is daarbij wel het meest bijzondere dat hij geen kans voorbij laat gaan om zelf actief mee te duiken. Bij alle binnenwaterduiken is hij aanwezig en mochten de weersomstandigheden op zee zo zijn dat hij er zelf vanaf ziet om te duiken, dan heeft hij een teleurstelling te verwerken. Veel duikers danken hun duikvaardigheid aan hem.