Duikverslag | Ruimzicht, Sloterplas

Zondag 16 februari Amsterdam 2020. Duikers Wolter, Ad, Cor,Hansz en Robert temperatuur boven water 14c° watertemperatuur 07c° Max. Diepte 12mtr. Mooi helder water ondanks de harde wind cor ,ad en wolter gingen met 3 hansz en ik op en paar grote karpers na viel het leven wel mee heen heerlijk op de stroming driften maar terug moesten we toch echt wel zwemmen totale duiktijd 35 minuten na afloop in het clubhuis van Hansz een afzakkertje toen naar huis topduik

Twiske | Kure-Jan Strand

Duikverslag zondag 19 januari

Het zonnetje scheen lekker en het zag er goed uit. Benieuwd hoeveel duikers het toch wel koude water zouden trotseren. In het Twiske bleken we met 7 duikers te zijn; Cor, Ad, Wolter, Remko, Peter, Wim en ik. Bij het koffiedrinken in het clubhuis kwam ik erachter dat ik mijn lamp was vergeten. Ik hoefde niet nog even terug naar huis want Remko had een reservelamp mee.

Tijdens het omkleden in het Twiske bleek dat ik niet de enige was die wat vergeten was. Maar duikers staan voor niks en met wat improvisatie kon de duiker zonder loodgordel toch mee het water in. Wolter deelde de buddyparen in en op naar de waterkant.

De temperatuur viel toch wel tegen al waaide het gelukkig niet. De watertemperatuur was 6 graden. Na een klein half uurtje was iedereen weer terug. Onder water waren snoekbaarzen en een grote gewonde snoek gespot. Het was wisselend helder.  Gauw omkleden en op naar Wil voor de debriefing. Het was weer gezellig.

Sloterplas

Buitenwaterduik | Sloterplas | Ganzeneiland

Zondag 1 december

Eerst even langs Vinkeveen gereden om te kijken naar Remko de Jong en Wim Aafjes die een diepe duik gingen maken volledig uitgerust met dubbel 12 liter en een stage bottle met 50% decogas. Het was een zeer kleine wereld die ochtend na zo’n 50 minuten komen ze weer boven eventjes een praatje hoe het ging en toen naar de club.

Daar was alleen Peter Weeland iedereen had zich inmiddels afgemeld voor de clubduik. Peter wilde nog wel naar het twiske gaan maar ik ging liever naar het ganzeneiland.  We besloten de duik niet door te laten gaan onderweg naar huis belde Wim Aafjes nog op die stond bij ganzeneiland. Ik pakte meteen de afslag voor een duik.

Ganzeneiland het werd een heerlijke duik na het warme water in costa rica weer lekker 8°c glashelder water 40 minuten max diepte 15 meter kortom een fijne duik bedankt Wim!

Zeeland 29 november

Zoals afgelopen maandag met Remko afgesproken gingen we vandaag naar Zeeland. Het was nog donker om half zeven toen ik mijn bed uit stapte ff ontbijten en daarna de duikspullen klaargezet. Om klokslag zeven uur stopte de taxi (Remko}voor de deur gauw de spullen in de auto en op naar het zonnige zuiden want volgens de berichten zou het zonnig worden maar eenmaal onderweg kwamen we er achter dat de voorspelling niet altijd klopt.

Eenmaal in Zeeland klaarde de lucht op we zouden gaan duiken bij de Zeelandbrug daar aangekomen gauw ff over de dijk en kijken het zag er goed uit omkleden en hoppa naar de trap onder de brug daar in het water viel het zicht behoorlijk tegen na een klein half uurtje gaf Remco het sein ik stop ermee ik begon het ook al behoorlijk fris te krijgen en volgde dus graag op een grote kreeft en wat grote Hooiwagen krabben na viel het tegen omkleden en op naar de Kerkweg.

Daar was het zicht tien maal beter duizenden Groene wier slakjes en veel Zeenaalden en als klap op de vuurpijl een Zeedahlia helaas niet helemaal open maar toch. En Ja een Sepia van een centimeter of 8 ik heb geprobeerd deze te fotograferen maar helaas niet al te scherp al met al een geslaagde dag voor herhaling vatbaar.

gr Peter Weeland en Remko de Jong

twiske

Duikverslag | Twiske

Zondag 24 november – Twiske. De winterduiken zijn weer begonnen. Het is altijd afwachten hoeveel duikers er zullen zijn. Bij de club waren er 6, geen slecht begin. Maar op de parkeerplaats in ’t Twiske breidde het aantal zich nog uit. Zo’n 10 duikers zagen het wel zitten met het mooie weer. Robbert, Martin, Ad, Jimpte, Wolter, Wim, Cor, Peter, Marco en ik. Martin kon niet te water want die had bereikbaarheidsdienst. Het Twiske lag er glad bij in een heerlijk zonnetje. De duikbuddy’s werden zoals gewoonlijk samengesteld door Wolter. Achteraf bleek het een duik met veel hindernissen te worden voor de diverse duikers.

Mijn buddy Peter lag als eerste te water. Maar die dacht dat dat ook wel met zijn leesbrilletje op kon. Niet dus. Snel omwisselen. Ikzelf was na mijn duiktrip naar Bonaire vergeten de inflatorslang  terug te zetten. Dat werd trimmen op mijn stepjack. Dat ging niet helemaal lekker. Bleek onderweg ook de batterij van mijn computer leeg te zijn. (onderwater vloeken hoort gelukkig niemand). Het kompas was oké. Vacuüm gezogen ging het richting platvorm. Na zo’n 5 minuten was ik Peter al kwijt en moest ik de duik alleen afmaken. Bij het Murenebos nog 2 mooie snoeken gespot. Daarna de duik maar beëindigd.

Gelijk met mijn buddy Peter klom ik de steiger op na 25 minuten en een diepte van zo’n 12 meter. Door het vacuüm in mijn pak wist het water toch langs mijn seal te komen. Beetje nat dus. Abboud en Remko kwamen door autopech later nog aan en zijn alsnog te water gegaan. De debriefing in de Zwanen werd druk bezocht en de verhalen over de laatste vakantietrips, Bonaire en Costa Rica,  werden onder het genot van een hapje en een drankje uitgewisseld. De grote vraag was: Waar gaan we volgend jaar naar toe? Het was ondanks alle missers een geslaagde duikdag.

Door Arjen Mantel