Zeeland 29 november

Zoals afgelopen maandag met Remko afgesproken gingen we vandaag naar Zeeland. Het was nog donker om half zeven toen ik mijn bed uit stapte ff ontbijten en daarna de duikspullen klaargezet. Om klokslag zeven uur stopte de taxi (Remko}voor de deur gauw de spullen in de auto en op naar het zonnige zuiden want volgens de berichten zou het zonnig worden maar eenmaal onderweg kwamen we er achter dat de voorspelling niet altijd klopt.

Eenmaal in Zeeland klaarde de lucht op we zouden gaan duiken bij de Zeelandbrug daar aangekomen gauw ff over de dijk en kijken het zag er goed uit omkleden en hoppa naar de trap onder de brug daar in het water viel het zicht behoorlijk tegen na een klein half uurtje gaf Remco het sein ik stop ermee ik begon het ook al behoorlijk fris te krijgen en volgde dus graag op een grote kreeft en wat grote Hooiwagen krabben na viel het tegen omkleden en op naar de Kerkweg.

Daar was het zicht tien maal beter duizenden Groene wier slakjes en veel Zeenaalden en als klap op de vuurpijl een Zeedahlia helaas niet helemaal open maar toch. En Ja een Sepia van een centimeter of 8 ik heb geprobeerd deze te fotograferen maar helaas niet al te scherp al met al een geslaagde dag voor herhaling vatbaar.

gr Peter Weeland en Remko de Jong

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.