Wilgentakken-sloterplas

Wilgentakken plaatsen in de Sloterplas

25 februari 2018 – Strakblauwe lucht en zon, wat wil je nog meer als je met een groep duikers wilgentakken gaat plaatsen in de Sloterplas. Nou ja de temperatuur had wel beter gekund. Vooral ’s morgens voor aanvang maakte de wind het behoorlijk koud, maar daar was Robert op voorbereid. In de tent voor de catering stond een ouderwetse oliekachel te snorren en net buiten de tent stonden twee vaten met een goed vuur erin.

Wilgentakken-sloterplas

De duikers waren allemaal redelijk op tijd. Helaas had een aantal van hen problemen om bij de locatie te komen, want vanuit de richting Utrecht stond alles vast. De laatste dag van de huishoudbeurs! Wie rekent daar nou op? Een grote kar met wilgentakken stond al klaar.

De eerste aanmeldingen van 55 duikers was al terug gelopen naar 30. Maar uiteindelijk gingen er 18 bikkels te water. Een enkeling had te maken met zware verkoudheid en een aantal vonden het toch echt te koud. Naast de duikers waren er genoeg supporters aanwezig waaronder Wendy en Marco.

Wilgentakken-sloterplas

Om even over 11 was de briefing en werden de buddyparen ingedeeld. De volgende Murene duikers gingen te water: Sydney, Wim, Hans S., Hans V., Lodewijk, Peter W., Remco, Ad, Arjen. Daarnaast waren er 9 duikers waarvan o.a. 2 van duikschool Amsterdam, Erik, Lars van Derp divers uit Egmond, Bert Stekelenburg van de Walvis, Wimpie en Onno van Down Under en Eddy en Freek, duikvrienden van Robert.

Iedereen ging met een hand vol takken richting landtong. Daar was Wendy die de takken aangaf als de duikers te water lagen. Dat was toch wat makkelijker. Na 20 en een halve minuut kwamen de eerste duikers weer boven. Lars bleek een echte bikkel te zijn en dook als enige nat! En dat bij een watertemperatuur van 3 graden.

Wilgentakken-sloterplas

De snert stond te pruttelen en de rookworsten waren warm. Duikers en aanhang konden de soep en de broodjes worst wel waarderen. Met dank aan sponsor Amsterdamse Hengelsport Vereniging voor de soep, worst en broodjes. Zij waarderen het dat wij de takken plaatsen zodat de baarzen straks eitjes af kunnen zetten.

Rebecca bedankt voor het regelen van de catering. Peter v.d. Stad bedankt voor de tent. Alle duikers bedankt voor hun inzet. Maar bovenal Robert bedankt. Alles was weer tot in de puntjes verzorgd!

Klik hier voor meer foto’s!

Door Nanda Mantel

1 Reactie

Eddy Laan zegt:

Beantwoorden

Goed bezig jongens!

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.