Sloterplas

Verslag buitenwaterduik | Sloterplas

Zondag 19 mei. Zaterdagavond duikspullen al ingepakt maar helaas slecht nieuws. De Noordzeeduik van zondag werd afgezegd. Een probleem met de dynamo, waardoor we niet konden varen. De spullen stonden al klaar, dus waren Erik en ik vanmorgen al op tijd klaar om te duiken.

Bij de Sloterplas aangekomen bleken wij met een kleine club te zijn, de buddyparen waren dus al gauw ingedeeld. De sets opbouwen en tot mijn schrik kwam ik erachter dat ik het bandje van mijn vin verloren was, mijn redder in nood was Robbert. Met een paar tyraps mijn vin zo vast weten te maken zodat ik alsnog kon duiken.

Met Erik te water gegaan, heel veel grondels gespot. Onze maximale diepte was zo’n 11 meter, en slechts 7 graden. Wat had ik het koud na een half uur. Op de terugweg naar de kant kwamen wij Cor tegen. Hij liet mij een grote snoekbaars zien. Vervolgens snel weer de weg vervolgd naar de kant om aan de oppervlakte wat op te warmen door het zonnetje.

Spullen weer opgeborgen in de kratten en richting het terras gereden. Hier hebben wij genoten van een hapje, een drankje en een heerlijk zonnetje. Een gezellige dag met de heren, hopelijk volgende keer ook zo’n stralende dag op de Noordzee!

Door Lotte Ruiter

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.