Vinkeveen

Tweede buitenduik 1* opleiding | zandeiland 4 | Vinkeveen

Zondag 7 april 2019 – De tweede duikdag van de 1-sters opleiding bij Duikteam Murene. Het beloofde een zonnige dag te worden en dat was ook zo. De temperatuur liep op tot wel 20 graden! Vorige week waren de beginnende duikers aan een instructeur gekoppeld en ook vandaag zou deze instructeur hun buddy zijn. Remko was vandaag door een andere duikactiviteit afwezig, waardoor Vera zich zorgen maakte of ze misschien alleen zou moeten duiken, maar gelukkig was vervangbuddy Jimte van de partij en vergezelde Vera onderwater.

De beginnende duikers, Selma, Niffy ,Vera, Barry, Erik, Martin en Henk waren deze week al veel minder gespannen dan vorige week. De meesten hadden immers vorige week al ruim 30 minuten onderwater ervaring kunnen opdoen en wisten vandaag precies wat te verwachten. Iedere duiker had zich voorgenomen om vandaag de focus te leggen op het uittrimmen tijdens de duik. Enkele tips en tricks werden nog uitgewisseld en we maakte ons klaar voor de duik.

Het omkleden en het gereed maken van de uitrusting verliep soepel, als ware pro’s in spe. Eén voor één gingen de buddyparen naar de waterkant en na een laatste check verdwenen ze uit het zicht van de kijkers aan de kant. Mijn buddy was Selma. Selma en ik koerste richting de botter, de bus naar het onderwaterhuis. Onderweg kwamen we veel eierstrengen van baarzen tegen, maar hoe leg je onderwater uit was dat is hé. Onthouden en aan de oppervlakte maar uitleggen wat deze bijzondere vormen waren.

100 bar, tijd om terug te gaan. Langs het sloepje, tonnetjes en het platform naar de kant. Diepte: 10 meter. Duiktijd: 45 minuten. Watertemperatuur: 8 graden. Selma weer een beetje ervaring er bij. Fijn gedoken.

Door Erik Stein

1 Reactie

Ton roos zegt:

Beantwoorden

Dank je wel Erik voor het leuke verslag zo ben ik er een beetje
Bij. Fijn om te weten dat er toch weer een redelijke groep nieuwe zijn.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.