Onderwaterbiologie wereldwijd, als voorbereiding van je duikreis
Dit lang verwachte boek is het meest uitgebreide Nederlandstalige boek over populaire duikgebieden buiten Nederland. Er wordt onder andere ingegaan op de Noordwestkust van Europa, de Middellandse Zee, Rode Zee, Caribische Zee, de westkust van Noord-Amerika en Pacifisch Azië. In het boek wordt behalve de duikgebieden ook de indeling en het opzoeken van soorten, de biodiversiteit en gedragsleer behandeld.
Het boek is goed te gebruiken als voorbereiding voor een duikreis naar één van deze gebieden. Elk duikgebied wordt namelijk beschreven aan de hand van geologie, geografie, ecologie, duikplaatsen en bedreigingen. Per gebied wordt beschreven hoe het gebied er uit ziet, wat er onder water leeft en je krijgt een aantal suggesties waar je kunt duiken. Bovendien verwijzen we regelmatig naar websites en literatuur, zodat je nog meer informatie kunt vinden over het duikgebied. Je krijgt zo een goed beeld van een duikgebied.
NOB-specialisatie ‘Onderwaterbiologie Wereldwijd’
Naast dat deze prachtige publicatie zeer informatief is als je een duikreis wilt voorbereiden, kun je dit boek ook gebruiken voor de NOB-specialisatie ‘Onderwaterbiologie Wereldwijd’. Deze duikopleiding kan dit najaar worden gevolgd bij verschillende duikverenigingen en is een leerzame en leuke opleiding om je kennis en ervaring over duikgebieden in de wereld uit te breiden.
544 pagina’s aan informatie en foto’s
Dit boek is maar liefst 544 pagina’s dik met teksten van ervaringsdeskundigen Floor Driesen, Marco Faasse, Marion Haarsma, Wendy Hoevenaars, Rob Kool, Anne Lamers, Brendan Oonk, Gerard van der Velde, Carla van Westing en Georgina Wiersma. De meer dan 400 illustraties en foto’s zijn afkomstig van bekende onderwaterfotografen zoals Arco de Man, Cor Kuyvenhoven, Edwin van der Sande, Janny Bosman, Jos Broere, Marco Heesbeen, Marion Haarsma, Peter van Bragt, Peter Verhoog, René Weterings, Ron Offermans en Wendy Hoevenaars.
Leerdoelen
- De leerdoelen van de specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd zijn:
- Het verbreden van je kennis over onderwaterbiologie
- Je kennis uitbreiden over het onderwaterleven in de meest populaire duikregio’s in de wereld
- Je handvatten te geven voor je voorbereiding van reizen en duiken in landen buiten Nederland
- Het verdiepen van je kennis en kunde in ‘conservation biology’.
Ingangsniveau
- 2-sters duikbrevet | Advanced Open Water Diver
Het cursusprogramma
Het programma omvat:
- Theoretische instructie
- drie opdrachten
- Een bezoek aan een van de grote Nederlandse aquaria, waarbij het praktijkformulier is gebruikt of een kort verslag van een duik in het buitenland na het volgen van de theorie.