Uitrusting

De duiksport is helemaal niet zo duur als velen denken. Natuurlijk, een complete duikuitrusting is niet goedkoop. Maar door een goede afweging te maken en je vooraf goed te laten informeren kun je de kosten beperken. Je kunt ook overwegen om in het begin spullen te huren of te lenen. Ook kun je veel spullen goedkoop tweedehands aanschaffen.

In het eerste jaar is de aanschaf van duikmateriaal de grootste kostenpost. Gedurende de 1-sters opleiding kun je gebruikmaken van een persluchtset van de vereniging en heb je in eerste instantie alleen een basisuitrusting nodig, die bestaat uit: duikbril, snorkel, binnenvinnen, loodgordel en ongeveer drie tot vier kilo lood.

Zodra de opleiding in het buitenwater wordt voortgezet, dan komt hier nog bij: duikpak, duikschoenen, handschoenen, buitenvinnen, duikmes, extra lood en duikhorloge. Als je nog niet over buitenwatermateriaal beschikt, dan bestaat de mogelijkheid dit te huren.

Na het behalen van je 1-sters brevet moet je een persluchtset aanschaffen, bestaande uit: stab-jacket, ademautomaat, manometer, dieptemeter, kompas en persluchtfles. Afhankelijk van wensen en smaak kun je een duikuitrusting zo duur maken als je zelf wilt. Voor hulp/advies bij de aanschaf kun je altijd een beroep doen op de ervaren leden en de instructeurs van Murene.

Contributie en overige kosten

Je betaalt maandelijks of per jaar de contributie aan de club, via een automatische incasso. Een indicatie van het maandbedrag (onder meer afhankelijk van aantal leden per gezin) vind je in het onderstaande overzicht.

Voor aanvang van je lidmaatschap betaal je eenmalig inschrijfgeld, zowel aan de NOB als aan Murene. Hiervoor ontvang je een lidmaatschapskaart, een logboek, brevetten, het maandelijkse tijdschrift ‘Onderwater’, gratis perslucht en toegang tot de conditietrainingen in het zwembad.

Globale kostenoverzicht
Snorkel- en duikuitrusting (nieuw)Vanaf € 800,-Vervanging ongeveer om de 10 á 20 jaar.
Inschrijfgeld Geen
NOB-logboek€ 10,-Eenmalig
NOB-lesboek€ 30,-Per lesboek
NOB-Brevet€ 27,50Per behaald brevet
Contributie Duikteam Murene€ 120,- Per jaar
Medische keuring€ 30,-Per jaar
Contributie NOB€ 45,-Per jaar

Klik hier on je in te schrijven als lid van Duikteam Murene