Ga je ook mee op duikvakantie met Duikteam Murene?

In de maand november is de temperatuur van de Nederlandse wateren al weer aardig afgenomen. Vele duikers hebben de uitrusting al opgeruimd, terwijl een enkeling het hele jaar door duikt. Zou het niet heerlijk zijn om in de koude wintermaanden te genieten van heerlijke tropische temperaturen en duiken tussen het prachtig kleurrijke koraal?

Ik wil graag de mogelijkheid bekijken om in de eerste of tweede week van november met Duikteam Murene af te reizen naar de prachtige duik locatie Safaga aan de Rode Zee. Ga je mee? Stuur dan een mail naar erik.stein@at-d.nl.

Over Safaga

Safaga ligt 50 kilometer ten zuiden van Hurghada aan de Rode Zee en is een populaire bestemming aan de voor duikers. Prachtige riffen, steile drop-offs en wrakken herbergen een rijk onderwaterleven. In elk logboek hoort een duik op het Salem Express wrak thuis. Deze veerboot is vergaan op de terugtocht vanuit Mekka. Ook het Panorama rif is een prachtige duikstek. Door het voedselrijke water komen grote vissen zoals mantaroggen en tonijnen hier vaak op bezoek.

Het hotel

Nemo Dive Club & Hotel is een klein duikershotel met een familiaire atmosfeer waar je je vanaf de eerste dag thuis zult voelen. Het hotel ligt direct aan de kust, heeft een privé-strand en ligt op loopafstand van de jachthaven. Het ‘oude’ Safaga is per minibus snel en goedkoop te bereiken. Het hotel heeft 30 tweepersoons kamers die allemaal zijn voorzien van douche, toilet en airconditioning. Alle kamers hebben een balkon.

Op de begane grond vind je de duikwinkel, de duikschool en het Grand Café. Vanaf het dakterras op de 4e verdieping heb je een prachtig uitzicht op de zee, de baai van Safaga en op de bergen van de Oostelijke Woestijn.

Het duikcentrum

De compressoren, die voor 100% schone lucht zorgen voor jouw duiken, staan in de ruimte van het duikcentrum op het strand. Je vindt daar ook de kratten om je spullen in op te bergen en het lood. Het duikcentrum is voorzien van goed onderhouden huurmateriaal zoals regulators, BCD’s, duikpakken, vinnen en maskers.

De boot “Dory”

Nemo gebruikt voor de dagelijkse duiken hun eigen boot “Dory”, die in de haven op loopafstand van Nemo Dive Club & Hotel ligt.

Medische voorzieningen

Zuurstof , EHBO-Kit op de boot en decompressiekamer nabij. De nieuwe decompressiekamer in Safaga bevindt zich op slechts 3 minuten afstand vanaf Nemo Dive Club & Hotel. Als lid van de S.A.R. (Sea and Rescue) en D.E.C.O.-International (Diving Emergency Center Organization) hebben ze rechtstreeks contact met de decompressiekamer. Je kunt tegen een kleine toeslag ter plaatsen een verzekering afsluiten.

Voorlopige kosten

De kosten van de reis zullen ongeveer € 800,- euro bedragen en is inclusief.

  • Verblijf op basis van vol pension. (Ontbijt, lunch en dinner buffet, exclusief dranken)
  • 10 bootduiken. Er is een mooi huisrif, waar ook gedoken kan worden, maar is tegen meerprijs.
  • Lood en lucht

Bijkomende kosten zijn:

  • de kosten van de genuttigde drankjes
  • Rif tax
  • Visum.

Bij voldoende animo zal ik dit verder onderzoeken en jullie informeren over de exacte datum, kosten en andere info. Wil je alvast meer informatie? Stuur me dan een mail met je vraag naar erik.stein@at-d.nl.

Ik hoop op voldoende animo en jullie snel meer kunnen vertellen.

Met vriendelijke groeten,

Erik Stein