Duikteam Murene, al 50 jaar visie en passie in duiken…

Duikteam Murene is opgericht in 1967 door een paar duikers met visie en passie. In die jaren maakte je je duikpak nog zelf. Je liet uit neopreen de stukken knippen op jouw maat en lijmde dit zelf in elkaar. Dit is gelukkig verleden tijd.

Het veranderen en maken van een duikpak is nu specialisten werk. Ook alle andere gebruikte zaken van computer tot ademautomaat is nu “state of the art” en Duikteam Murene is meegegroeid. Opleidingen zijn afgestemd op nieuwe inzichten om de veiligheid maximaal te maken. Maar het blijft een zaak van verstand en ervaring. Duikteam Murene leverde topduikers af voor expedities op zee, om onze Noordzee te beschermen en te onderhouden, wrakken te verkennen en de ecosystemen te observeren en netten, vistuig en lood te verwijderen.

Een groep biologen en fotografen die onderzoek doen en de invloeden signaleren. In samenwerking met stichtingen als Stimon, DDNZS, ANEMOON en de overheid. Om samen te werken aan een gezonde Noordzee en gezond binnenwater. Daarvoor plaatst Duikteam Murene bomen en takken onderwater om de zoetwatervis een veilige plek te geven en zijn eieren in het voorjaar af te zetten. Wil je hier deelgenoot van zijn? Dan is Duikteam Murene iets voor jou!

Wolter Kroes duikteam mureneWolter Kroes is een van de mede oprichters van Duikteam Murene in 1967. Een zeer ervaren duiker die de hoogste kwalificaties in de duiksport heeft en vele duizenden duiken op zijn naam heeft gelogd. Een gepassioneerd duiker; tevens eigenaar en kapitein van de M.S. Murene. Een ervaren zeeman die je veel kan vertellen over onze mooie Noordzee, getijden, stromingen, wind en golven.Wolter neemt binnen Duikteam Murene, inmiddels al vele jaren, een prominente rol in. Zo heeft hij zijn plek in het bestuur, Hij coördineert vakantietrips en arrangeert de binnenduiken, hij fungeert als hoofd van de duikopleidingen binnen Murene en als het weer het enigszins toelaat is het zijn duikschip de Murene die het Noordzee-sop kiest en veel duikers een prachtige dag bezorgt. En misschien is daarbij wel het meest bijzondere dat hij geen kans voorbij laat gaan om zelf actief mee te duiken. Bij alle binnenwaterduiken is hij aanwezig en mochten de weersomstandigheden op zee zo zijn dat hij er zelf vanaf ziet om te duiken, dan heeft hij een teleurstelling te verwerken. Veel duikers danken hun duikvaardigheid aan hem.

Het centrum van het duikteam is het clubhuis

Ons clubhuis is gevestigd dichtbij  het Prins Bernardplein naast de Brandweer. Om er te komen moet je na richting Kogerveld genomen te hebben rechts afslaan na de bushalte en dan de ventweg naar de sportvelden volgen. Ons clubhuis is kortgeleden van een nieuwe buitenlaag voorzien kan weer jaren mee. Voor ons clubhuis is een ruime parkeerplaats.

Clubhuis

Hier vinden onze clubavonden, festiviteiten en theorielessen plaats. Wij bezitten een leuke collectie uit wrakken gehaalde spullen en informatie over wrakken. Wij kunnen de diverse in gebruik zijne media presenteren zoals o.a. overheadprojectie.

Ook de jaarlijkse keuringen vinden hier plaats. U kunt veel informatie vinden over onze wekelijkse evenementen en ervaringen op de nieuws pagina of op onze Facebook pagina.

Word ook lid van Duikteam Murene

 • Je bent automatisch lid van de NOB
  • Acht keer per jaar het magazine Onderwatersport in je brievenbus
  • Collectieve verzekeringen
  • De mogelijkheid om een goedkope duikreisverzekering af te sluiten
 • Murene Duikteam leden genieten ook van
  • Mogelijkheid om wekelijks te trainen in het zwembad
  • De mogelijkheid om opleidingen te volgen
  • Wekelijks deelnemen aan georganiseerde duikactiviteiten
  • Deelnemen aan georganiseerde duikreizen tegen een voordelig tarief
  • Duikmedische keuring tegen voordelig tarief

Klik hier voor onze prijzen van opleidingen, specialisaties en lidmaatschap.

Inschrijven duikteam