Panago

Noordzeeduik | Panago | 13 augustus 2017

Noordzeeduik op het wrak, De Panago – Onze opstap was in IJmuiden, aanvang 13:00 uur, samen met Sydney en Wendy. Op de zaten zaten Arjen, Ad, Erik B., Wim A., Marco en Wolter, want die waren vertrokken vanuit Oostzaan. Het weer was bewolkt en af en toe een spatje, totdat we op zee waren, want toen kwam het zonnetje door.

PanagoWe zetten koers naar de Petrel, maar daar lag een collega duikschip op. We hebben koers gezet naar de Panago, daar hadden we de laatste keer een top duik met een zeehond en veel vis. Het water zag er goed uit redelijk vlak beetje lange deining. Onderweg zagen we nog een paar zeehonden. Erik B. en Ad gingen vastmaken. Op het teken van Wolter ging het anker overboord. Achteraf bleek dat deze midden op het wrak was terecht gekomen. Toppers!

PanagoDe duik was weer top. Het zicht was iets minder 3-5 meter en veel vis. Sydney en ik hebben nog 2 harnasmannetjes gezien. Totale duiktijd was 60 min, diepte 21 meter op EAN 32% bij een watertemperatuur 19°C. En natuurlijk was de soep en de gehaktballen van Arjen en Ad weer top!

Door Robert van der Hoek

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.