wrak swift

Noordzeeduik op “De Swift”

Donderdag 13 juli 2017 – Bij het raadplegen van de weerberichten leek het er niet op dat er aankomend weekend gedoken kon gaan worden, echt voor donderdag waren de voorspellingen goed. In de ochtend een golfhoogte van 0,8 meter en gedurende de dag afnemend samen met een windkracht afnemende windkracht van 3 a 4 leek de donderdag een ideaal moment voor het duiken op de Noordzee.

Ad de “stoute schoenen” aangetrokken en een WhatsApp berichtje gestuurd om te peilen of er duikers waren die zin hadden in een dagje op de Noordzee. Remko, Jimte, Marco, Hans, Ad, Wolter en ik hadden er zin in, dus een duik op zee was gepland! Vertrektijd 11:00 uur uit Westzaan en een uurtje later uit IJmuiden waar ik en Jimte opstapte.

De bestemming zou “De Swift” zijn, of het vertrouwde huiswrak van Duikteam Murene, “De Breydon”. Velen hadden de voorkeur voor De Swift. Een niet vaak bedoken wrakje, 5 mijl vanuit de kust van IJmuiden, waardoor het zicht vaak niet optimaal is. Op naar De Swift. We waren ruim op tijd voor de kentering die om 15:00 uur zou zijn.  Het anker was gegooid. Nu wachten tot de kentering.

Eindelijk! Bij 0,5 knp legde Ad en Remko de Murene vast aan het wrak. Het zicht op De Swift bedroeg zo’n 5 meter, wat goed te noemen is voor een wrak, zo dicht onder de kust van IJmuiden. Mooie begroeiing, mooie doorzichten en natuurlijk vele krabben. Kortom, een mooie duik!

Door Erik Stein

 

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.