wrakduiken

Noordzeeduik met Duikteam Murene

Het is al weer een poosje geleden dat ik een stukje voor de website heb geschreven, maar nu ik met een biertje op de camping in Baars (bij Steenwijk) zit, kan het even. 13 juni was het zover dat de eerste Noordzee duik kon worden gemaakt. Wel rustig aan want om 3 uur zou de kentering zijn, dus Wolter zette het gaspedaal er niet op. Het zeetje was rustig en de duik tussen 2 en 3 uur ging gesmeerd.

Het werd zoals gewoonlijk de Breydon om er even in te komen. Alle duikers hadden er zin in en de buddy paren verspreidden zich over het wrak. Ikzelf was driftig op zoek naar een maaltje krab en mosselen maar dat wilde niet erg lukken. Ik vond wel een koppel rode ponen en een pracht van een blauwe kreeft, maar die heb ik lekker laten zitten waar hij zat.

Veel jonge rondvis dwarrelde langs en over mij heen. Het was een mooie eerste duik op zee. Gegevens: 24 meter diep, 45 minuten. De boot hield zich uitstekend na alle reparaties die gedurende de winter hebben plaatsgevonden.

Twee weken later, 4 juli,  was het weer raak en kon er weer gedoken worden op zee. Dit keer werd het de Hondsbosch. Ook dit werd weer een mooie duik. Na het duiken kwamen de enthousiaste verhalen los bij de soep. Helaas bleef het bij soep want door een kapotte drukregelaar vloog zowat de hele kombuis in de hens. De hamburgers moesten mee naar huis en in de vriezer. “Komt allemaal goed voor de volgende duik”, zei ik, niet wetende dat het al meteen het weekend daarop zou zijn.

11 juli was het weer raak, we konden weer op zee. Het gas aan boord was gemaakt dus we konden veilig uitvaren. Deze keer werd het de Swift of wat er van over was! Toch weer een leuke duik. Mijn loggevens zijn 21 meter en 59 minuten. Dit was voor mij een record duik. En voor de duidelijkheid het was veilig en niet in deco.

Voor zover het verslag van de eerste 3  Noordzee duiken. Ze waren alle drie niet erg helder. Met 3 meter zicht hebben we het wel gehad. Wolter bedankt voor je stuurmanskunst. Jammer dat je even niet zelf mee kan duiken maar dat zal zeker weer goed komen. Deelnemers aan deze 3 wrakken trips waren: Wolter (kaptein), Ruud Bloem (bootsman) Ik (kombuis) Ad, Erik S, Erik B, Wendy, Irene, Peter W, Robbert, Sidney, Wim A, Remco

Door Arjen Mantel

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.