Noordzeeduik | Breydon

20180715_134056Vandaag, zondag 15 juni 2018. Dagje duiken met Duikteam Murene. Wolter, Eric B, Marco, Willem, Robert, Lodewijk, Daniel, Schipper Wolter, dekknecht Ruud en ik zelf  waren van de partij. 10.00 uur aan boord voor vertrek. Het was prachtig zonnig weer en de zee als een spiegel. Vervolgens Robert, Wendy en Erik S. nog opgepikt in IJmuiden. Toen we bij de Breydon Widgeon aan kwamen het anker gegooid, maar lag er een vreselijk eind vanaf, volgens de mannen die de lijn aan de Breydon moesten vastleggen. Aan de boei, ter markering van het wrak, hebben we nog ongeveer 3 kwartier moeten wachten, totdat de stroming was afgenomen.

IMG-20180715-WA0001

Erik S. en Wim maakte vast en ook weer los natuurlijk. Zicht was niet zo goed 1 tot 3 meter. Wel twee grote kreeften gezien op een tapijt van zeesterren. Het wrak zat wel onder de nieuwe vislijnen, lood en haken, waar verschillende duikers is zaten verwikkeld. Voor de rest weer een mooie lekkere verfrissende duik hoorde ik iedereen om me heen zeggen. Complimenten voor onze nieuwe kok! Soep met een hele groente tuin en een zalige tonijn salade stonden op het menu en natuurlijk een overheerlijk koud biertje voor op de terugreis.

Al met al weer een topdag. Iedereen weer bedankt voor de gezellige dag en fijne vakantie allemaal. Er wordt immers de komende 3 weken niet gevaren door Duikteam Murene, omdat Wolter op vakantie gaat. Wij wensen Wolter en zijn vrouw een fijne vakantie toe.

Door Erwin Reijers

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.