Noordzeeduik

Noordzeeduik | Breydon Widgeon | 28 mei 2017

Clubduik op Zee met Duikteam Murene, 28 mei 2017 – We werden dit weekend getrakteerd op prachtig weer. Ook de vooruitzichten op zee waren goed, dus kortom een prachtige dag voor een duik op de Noordzee. We vertrokken om 6:30 uur uit Westzaan met Ad, Albert, Cor, Peter, Remko, Miloe, Wim en Wolter aan het roer, richting de sluizen van IJmuiden om daar Wendy, Jimte en mezelf op te pikken. Vanuit de sluizen voeren we richting het westen.  Allemaal erg nieuwsgierig welk wrak Wolter vandaag op het oog heeft….

Rond 10:00 kwamen we aan op het wrak de Breydon Widgeon. Het “huiswrak” van Duikteam Murene. Na een zorgvuldige berekening had Wolter vastgesteld dat om 10:25 uur de kentering was. Wat we wel erg bijzonder vonden was de computer die aangaf dat de stroming nog steeds 0,7 knopen was, maar de stromingstabel gaf duidelijk aan dat we te water konden. Er zat vast “een fout” in de berekening van de computer. Ad en Wim legde de Murene snel vast aan het wrak. De buddyparen waren gevormd, dus de duik kan beginnen.

NoordzeeduikTijdens de afdaling stroomde het stevig en op het wrak aangekomen werd het niet minder. Hmmm… zou er dat toch wat met de tabel zijn? Het mocht de pret niet drukken. Het zicht was redelijk te noemen en het wrak was prachtig begroeid, zoals we dat gewend zijn van de Breydon Widgeon. Mooie duik, veel stroming.

Alle duikers komen voldaan en iets uitgeput boven. Ad en Wim bereiden zich voor om de Murene weer los te koppelen van het wrak. Aan dek wordt nog een beetje een beetje nagepraat waarom er nu zoveel stroming stond. Bij nader inzien lag het tabellenboekje open op een andere plek dan waar we doken. Had de computer toch gelijk.

NoordzeeduikWe zetten weer koers naar de haven van IJmuiden en genieten van de soep waar Peter opdracht voor gegeven heeft deze te maken. Wel door Peter zelf opgewarmd! Weer een mooie zonnige dag met een rustige zee met Duikteam Murene op zee.

Door Erik Stein

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.