Breydon Widgeon Noordzee

Noordzeeduik | Breydon Widgeon | 23 september 2017

Duikverslag van de Noordzeeduik 23 september 2017 – De verwachtingen waren hoog gespannen. Zou het van het weekend wat worden met het weer en zo ja zouden er voldoende deelnemers zijn? Helaas het bleef spannend! Gelukkig toch 6 duikers voor deze ingelaste clubduik, te weten; Wolter, Ad, Cor, Remco, Marco en ik en dekknecht Ruud. Wat weinig maar het kon zei Wolter.

10.30 uur voeren we uit Westzaan vandaan en in IJmuiden pikten we Cor en Remco op. Die konden nog een half uurtje uitslapen! De sluizen duurden wat lang maar rond 2 uur konden we dan toch de Noordzee op.

Breydon Widgeon NoordzeePrachtig weer, geen golfje te bekennen en volle zon. Het werd de Breydon Widgeon. Hoe kan het ook anders. Laat weg, weinig duikers, dan heb je wegens de kosten ook weinig te vertellen.

Op de stek werd bij een glad zeetje het anker gegooid en aan de scan te zien, vlak bij het wrak. Toch nog ¾ uur wachten op het sein; jullie kunnen vastmaken. Het was snel klaar maken want met springtij heb je nu eenmaal niet zo’n lang duikvenster.

Remco en Marco gingen te water om de klap aan het wrak vast te maken en dat ging snel. Alles liep op rolletjes dankzij de dekknecht! Buddyparen waren  Cor en Ad, Arjen en Wolter. Het was genieten bij een zicht van af en toe 5 tot 6 meter konden we het wrak goed verkennen.

Het blijft mooi dit wrak ook al hebben de meesten hier al tientallen keren gedoken. Ik heb zelden zo veel vis gezien. Het leek wel een tropische beetbol. Ongelofelijk. Ik zelf kon niet de verleiding weerstaan een paar krabben te vangen en een zak mosselen voor zondag mee te nemen.

Na 51 minuten en 24 meter hield ik het voor gezien. Het was een prachtduik. Jammer dat er niet meer leden mee waren. Ze hebben wat gemist. Na de sluizen  waren we om ongeveer 20.00 uur weer in Westzaan. Het was een prachtige duik, zeiden we allemaal.

Door Arjen Mantel

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.