Noordzeeduik, Breydon Widgeon, 15 juni 2017

Een flinke duikploeg ging om 7 uur aan boord van MS Murene richting Noordzee. Hans V., Sander D., Peter Ko., Wolter, Arjen en als gast Piet de Groen van Duikclub de Walvis. Bij IJmuiden stapten Jimte G., Robert v/d H. en Jeroen G. op de boot. De laatste zou als bootsman fungeren omdat hij helaas niet meer mag duiken.

De verwachting was wisselende wind en richting. Dat bleek later die dag ook wel te kloppen. De sluizen en de pieren waren snel gepasseerd en op open zee zag het er goed uit. We moesten vaart maken om voor de kentering nog bij het clubwrak te komen maar het lukte. Het wrakanker werd uitgegooid en Jimte en Hans sprongen meteen mee. Daarna zijn de buddyparen snel aan de duik begonnen.

Onderweg kwam ik Robert tegen die zijn ontluchter te vast had gedraaid en daardoor aan de surface bleef hangen. Dat was snel verholpen. Ikzelf en Piet de Groen hebben het wrak mooi kunnen verkennen. Het was voor Piet zijn derde duik op zee en nog niet eerder op de Breydon Widgeon.

Zelf was ik, zoals vaak gebeurd, weer iets vergeten, mijn lamp deze keer. Dus maar dicht bij mijn buddy blijven. Het was een heldere duik, zicht zo’n 6 á 7 meter. Dat mag je toch wel goed noemen. Na 44 minuten en 24 meter weer de boot opgezocht.

Bovengekomen was het weer omgeslagen van Z.O. naar Z.W. met windkracht 4 á 5 Beaufort. Toch wel pittig. Met de lift aan boord om de soep af te maken. De lunch was precies op de middag en er was door Sander en Peter nog voor allerlei lekkers gezorgd. De buikjes werden goed gevuld. Bij IJmuiden verlieten Jimte, Robert en Jeroen de boot en wij voeren nog een uurtje door naar Westzaan. Het was een prachtdag, zeker voor Robert en mij omdat het onze 1e Noordzeeduik was dit jaar.

Arjen Mantel.

 

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.