nieuwjaarsduik en borrel 2017

Nieuwjaarsduik en -borrel 2017 bij Duikteam Murene

De traditionele nieuwjaarsduik 2017

nieuwjaarsduik en borrel 2017Zondag 8 januari, 12:45 uur en een relatief grote groep was zich aan het klaar maken voor de traditionele nieuwjaarsduik van Duikteam Murene. Arjen, Ad, Hans, Remko, Peter, Wim en Cor stonden er al bijna klaar voor toen Inge, Lotte en ik arriveerde. Snel in de uitrusting dus, om aan te kunnen sluiten en gezamenlijk een frisse duik te maken in ’t Twiske bij het Kure Jan strand. De temperatuur aan de oppervlakte bedroeg 4° C, maar het weer en het water was kalm.

Als snel was iedereen zo ver en na de laatste controle van de uitrusting, gaat iedereen richting het bruggetje om daar te water te gaan. Eén voor één verdwijnen de buddyparen onderwater. Als laatste gingen ook Lotte en ik richting de waterkant, waar Ad achter was gebleven en wat problemen had met een blazende automaat. Na wat ondersteuning vanaf de kant en te water was ook Ad er klaar voor om aan te sluiten bij zijn buddy.

nieuwjaarsduik en borrel 2017Lotte en ik zwommen achter de groep duikers aan, die onderwater een duidelijk spoor van stof hadden achtergelaten, veroorzaakt door de vinslagen. Los van het opdwarrelende stof was het zicht redelijk te noemen. Wij hebben onder water niet veel onderwaterleven mogen spotten, maar enkele andere buddyparen hadden enkele snoeken mogen spotten. Na circa 25 minuten gedoken te hebben in een watertemperatuur van 4,7 graden vonden onze handen het tijd om richting de kant te gaan.

Eén voor één kwamen de buddyparen het water uit, met als motto: Snel omkleden, want de oliebollen en appelflappen staan klaar in het clubhuis. Op naar het clubhuis voor de nieuwjaarsborrel!

De aansluitende nieuwjaarsborrel

nieuwjaarsduik en borrel 2017Aangekomen in het clubhuis druppelde de duikers binnen. Enkele moesten eerst even langs huis om het “zondagse pak” aan te trekken en de “vriendinnen” op te halen. De geur van de vers gebakken oliebollen en appelflappen was overweldigend. Ton stelde voor om niet direct aan de borrel te gaan, maar eerst een lekker kopje koffie te zetten. Deze smaakte heerlijk bij de oliebol en appelflap!

Het clubhuis stroomde langzaam vol en de nieuwjaarswensen galmden door het clubhuis. Er kon worden teruggekeken op een jaar met veel ups, maar ook downs. Zo het verlies van Pim tijdens het beoefenen van zijn hobby. Duiken!

nieuwjaarsduik en borrel 2017Ton maakte van de gelegenheid gebruik om enkele woorden uit te spreken over Pim en het welkom heten van Margriet, te midden van alle duikteamleden. Ter nagedachtenis van Pim is een patrijspoort onthuld, beschikbaar gesteld door Lars Dekker en heeft een mooie plek gekregen in het clubhuis. De patrijspoort is afkomstig van het wrak Anna Graebe. Een wrak waar vele Duikteam Murene leden wel eens op gedoken hebben.

Lars Dekker: Ik heb Pim leren kennen als een man met mooie verhalen. Het klikte en we hadden veel contact, veelal over wrakken en natuurlijk de Noordzee. Pim wilde graag een patrijspoort van me hebben. “ik koop er zo één van je hoor”. Ik beloofde Pim er een te geven, helaas kan hij ‘m zelf niet meer in ontvangst nemen. Bedankt voor de mooie verhalen en de gastvrijheid op De Murene. 

Link naar foto album

Door Erik Stein

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.