Nieuwjaarsduik 2018

Nieuwjaarsduik 2018 | ’t Twiske | Kure Jan Strand

Zondag 7 januari 2018. De eerste duik van het jaar voor Duikteam Murene. Het was prachtig weer en het water van ’t Twiske lag er maagdelijk bij. De opkomst was goed. Wat een bikkels! Dertien mannen en één vrouw stonden aan de waterkant om een duik te maken in het toch wel koude water. Ik was verkouden en  dus niet duiken. Zelfs Hans en Hans van de biologenclub waren van de partij.

Aan de oppervlakte was het zo’n 4 graden met een redelijk windje, die zorgde voor een gevoelstemperatuur van misschien wel -2 graden. De temperatuur van het water was zo’n 4 graden, wat er voor zorgde dat er geen lange duiken gemaakt werden. Gemiddelde duiktijd van de buddyparen van zo’n 20 minuten.

Niet duiken had voor de duikers een voordeel. Zo had ik de gelegenheid om warme chocolademelk met slagroom en een neutje klaar te zetten. Na een debriefing aan de waterkan snel omkleden en op naar het clubhuis. Daar stonden de vers gebakken oliebollen en appelflappen op ons te wachten tijdens de traditionele nieuwjaarsborrel.

Door Robbert van der Hoek.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.