Nerderhorst den Berg | Blijkpolder

Duikverslag dinsdag 14 oktober

Door de corona regels leek het erop dat alle sporten eraan geloven moesten. Gelukkig is dat niet zo. In kleine groepen van 3 á 4 personen, met genoeg afstand, mag het gelukkig wel. Dus ging ik met de verneemstok rond en had beet. 5 man sterk, dus splitsen, zou naar een voor ons nieuwe duikstek gaan.

De Spiegelpolder maar dan bij Nederhorst den Berg. Het was even zoeken op de duiken app en op google maps maar gelukkig gevonden. Aan het einde van de Legakker kun je simpel het water in. Vier duikers kwamen er via de nieuwe app(coronaduikers) naar de plas. Peter Weeland, Abboed, Ad  en ik. Ron Raaphorst gaf helaas een af bericht. Peter dook met Ad en ikzelf met Abboed. Abboed had al een tijdje niet gedoken. We stonden te popelen om deze voor ons onbekende stek te onderzoeken. Het was een mooie omgeving om naar de instapplek te lopen. Door de bosjes kwamen we op een hoek die uitzicht bood over de plas met aan de horizon de duikstek waar we al jaren duiken. Kortom dit was nieuw! Nadat ik te water was gegaan in het toch al frisser wordende water zag ik Abboed op zeker 10 meter afstand van mij te water gaan met zijn duiklamp aan.  En verdomd, ik zag hem schijnen op 10 meter afstand, wat wil zeggen dat het bijna een tropenduik was, ZO HELDER!

Om ons heen op zo’n 2, 3 meter diep was het net een modeltuin. Geweldig! We zagen heel veel grondels en kreeftjes, een boomstam vol met mosseltjes en scholen jonge snoekbaars. Even verder doemde een woestijnlandschap van slik en stof op. Dus zijn we maar terug gezwommen naar de heuvels aan de kant waar in het verleden heel veel troep gedumpt is om het verzakken van de wal tegen te gaan. Tientallen betonnen heipalen lagen als spaghetti tegen de hellingen aan. Ideaal voor grote snoeken! En die kwamen we daar dan ook tegen.

Enthousiast kwamen we bij de auto’s terug om onze ervaringen te delen en die was toppie. Het is zeker een stek voor herhaling. Ik vond het prachtig. Ad, Peter en Abboed waren het er mee eens.

Diepte; 7,3 meter, Duiktijd; 43 min., temperatuur 14 graden.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.