Kikvorstman corps mariniers, bij duikteam Murene…

Afgelopen vrijdag stond er lezing door een nog actief lid corps mariniers gepland in ons clubhuis. Tevens een leuke mogelijkheid actieve duikers die geen club meer hebben enthousiast om lid van onze vereniging te krijgen. Hierdoor waren er naast onze leden een aardige opkomst van een 25 personen. De start begon koel met de verwarming op 10 graden maar wat schaaltjes met paaseieren loste veel op. Dit werd goed gemaakt door de koffie met plakje cake (nee niemand dood).

Rond half 8 kwam iedereen binnen en om de lezing niet te verstoring gestart om kwart over 8. De lezing was opgebouwd uit de uitleg wat houdt de functie van kikvorstman in en welke stappen in opleiding worden doorlopen. Hier werd snel duidelijk dat duiken een klein onderdeel van de gehele functie was en slechts weinigen tot dit niveau komen. Met de ondersteuning van PowerPoint kwam er een hoop informatie op ons af zoals duiken met zuiver zuurstof en technische hulpmiddelen. Tijdens de pauze was er de tijd om met een drankje en bittergarnituur alle meegebrachte materialen goed te bekijken en vragen er over te stellen.

Na de pauze filmbeelden gelukkig met daglicht opgenomen van kikvorstmannen in actie want grootste deel van hun werk gebeurt in volledig donker en in de nacht. Hierbij filmbeelden die ieder voor het eerst buiten speelfilms zoals Johnny Engis zag en een reëel beeld van de kikvorstmannen gaf. Tussendoor was er de tijd om vragen te stellen maar sommigen bleven onbeantwoord wat de professionaliteit van de spreker weergaf.

Na de lezing werd alles nog eens doorgesproken onder het genot van een drankje en worst met kaas. Het was een interessante avond die een kijk in de keuken van de kikvorstmannen heeft gegeven.

Door Hans Bodewes

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.