wijde blik

Hoezo “Wijde Blik”?

Over het algemeen wordt op de “standaard” duiklocaties gedoken, maar dit keer wilde wij iets nieuws proberen. Samen met nog een aantal Murene-leden (Hans V., Ron, Lodewijk, Hans S. en Floor)zijn wij naar de Wijde Blik gegaan. Een maand of twee daarvoor hebben wij daar aan de waterkant gekeken en het leek ons een perfecte locatie voor een duikje. Nu dus maar eens onderwater kijken.

wijde blikRond twee uur waren we bij de afgesproken locatie. Eerst maar even bij het water kijken. Aan de kant is het nog geen meter diep, maar de bodem was amper te zien. Dat beloofd niet veel goeds…. Maar positief ingesteld hopen wij dat het zicht op diepte beter zal zijn. We zijn ons dus om gaan kleden. Lodewijk en Hans V. waren iets sneller, dus die gingen alvast het water in. Een minuut of vijf later gingen ook wij te water. Het eerste stuk konden we ‘lopen’ in het water. Terwijl wij aan het uitzwemmen waren, hoorde wij dat Hans V. en Lodewijk weer boven water waren. Ze waren al een flink stuk verder, maar riepen dat het ook daar nog steeds maar 2 meter diep was…. Dit schoot dus niet erg op. Nou ja, blijven zwemmen dan maar. Terwijl wij nog steeds richting een boei aan het zwemmen waren, waar wij hoopte dat het dieper zou zijn, kwam Hans V. alweer terug gezwommen. Hij was tot ongeveer 6 meter diep geweest, maar het zicht was er zo slecht, dat hij besloot er maar weer uit te gaan. Wij wilde het toch wel even proberen, dus besloten wij maar gewoon ‘naar beneden’ te gaan. Ook hier was het nog steeds maar 2,4 meter diep. Na een minuut of 8 besloten wij maar weer naar boven te gaan.

wijde blik‘Hans had het toch echt over 6 meter, maar waar dan?’. We besloten iets meer naar rechts te gaan. Na een stukje zwemmen ben ik afgedaald, maar nog steeds was het maar 2,5 meter diep. ‘We proberen het nog 1 keer en anders gaan we terug’, hadden we besloten. Een stukje verder ging ik het dus voor de laatste maal proberen en ja hoor: 5,7 meter diep! Ik eerst weer omhoog, want hier lagen Hans S. en Floor nog te wachten. We besloten dus nog 1 keer met z’n drieën naar beneden te gaan. Aangekomen op 5,7 meter was het er donker en het zicht was nog net zo slecht. Met z’n drieën naast elkaar zwommen in de richting waarvan wij dachten dat het dieper zou worden. En inderdaad, het werd ook dieper. Na een minuut of 10 zwemmen zaten we op 14,8 meter diepte. Het zicht was er ietsje beter, maar nog steeds erg slecht. Onderweg hebben we 1 garnaal en wat posjes gezien. Na toch nog zo’n 15 a 20 minuten uit te hebben gezwommen, besloten wij om weer om te keren. We zwommen onderwater terug, tot we weer bij de 2,5 meter kwamen, om vervolgens vanaf daar boven water naar de kant te zwemmen.

Na de duik hebben we ons omgekleed, waarna wij met z’n alleen naar onze caravan in Loosdrecht zijn gegaan. Hier hebben wij genoten van een heerlijke bbq, met aansluitend een vuurtje in de vuurschaal, onder het genot van heerlijke speciaalbiertjes. Ondanks de wat mindere duik, was het toch een heerlijke dag!

Tekst en foto’s: Martijn Spierenburg

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.