De Kaaiman

Te gast bij duikteam de Kaaiman

Te gast bij duikteam de Kaaiman.

Na enig heen en weer gezoek op internet had Nanda een duikvereniging gevonden in Nijmegen. Via de e-mail contact gelegd en als er duikers waren dan zou ik op zondag kunnen mee duiken op hun huisrif, de Berendonck. Nou ja, huisrif is wat te mooi voorgesteld, maar aan de plas de Berendonck hebben zij een kleedruimte met douche en toilet, een klein keukentje voor de koffie en thee en een ruimte met compressor voor de luchtverversing van het onderwaterhuis wat daar ligt.

Ik werd op de groepsapp van Duikteam de Kaaiman gezet en al snel piepten de apps binnen. Zondagochtend 10 uur present zijn en een buddy was geen probleem. Dus vroeg op zondag en naar de duikplaats gereden. Daar was al flink wat volk aanwezig, 8 mannen, 5 vrouwen jong en oud. Een heel hartelijk welkom met koffie. Alles nog even bekeken. Het grootste onderwater huis van Nederland heeft een video verbinding, een telefoonlijn en ziet er indrukwekkend uit. Het is wel afgesloten. Als je er naar binnen wil moet er eerst voor verse lucht gezorgd worden. Daar wordt een kleine vergoeding voor gevraagd. Ze doen dit voor groepen duikers.

De duik zelf viel wat tegen wat zicht aangaat. Dit komt door de golfbaan die naast de plas ligt. Daar willen ze een graslaag als een biljartlaken. Wat daar voor gebruikt wordt spoelt de plas in en zorgt voor veel algengroei.
Het onderwaterhuis was wel een blikvanger. Na 40 minuten en 16 meter diep weer op de kant. Even bijpraten bij de koffie met koek en toen naar het clubhuis in de stad om te vullen. Daar aangekomen vielen mijn ogen uit mijn kop, in één woord geweldig! Wat een prachtig clubhuis met een super vulruimte. Bekijk de foto’s maar…

Bedankt Kaaimannen voor deze leuke en hartelijke ontvangst en deze mooie ervaring.

Door Arjen Mantel

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.