Noordzee, Breydon

Eerste duik op de Noordzee met Duikteam Murene…

Zondag 19 juli 2020 – Eindelijk, ondanks de Corona maatregelen mochten we weer de Noordzee op. Ruim op tijd kwamen Erik en ik vanmorgen aan in IJmuiden. Nog geen boot en nog geen andere leden die normaal gesproken ook in IJmuiden opstappen. Het was toch niet afgezegd?
Maar niet veel later arriveerden ook Sidney en Robert en zagen wij de boot aankomen.

De spullen werden de boot opgetild en we sloten met z’n vieren aan bij het clubje dat al aanwezig was op de boot. Onze tocht begon, de wolken en wind kwamen ook tevoorschijn. Dit zorgde ervoor dat de zeeziekte ook om de hoek kwam kijken en ikzelf een paar keer de meeuwen en vissen heb gevoerd.

Noordzee, Breydon

Aangekomen bij het wrak was het water helder, dit beloofde veel goeds voor het zicht tijdens de duik, dachten we… Omkleden en de sets gingen op, voor het eerst met mijn dubbelset op de Noordzee. Daar was het moment dat ik te water mocht, maar mijn voet gleed weg waardoor ik met bepakking en al op de grond beland. De mannen haalde mij weer overeind en ik stond weer klaar voor een tweede poging.

Samen met Erik aangekomen bij de boei en begonnen aan de afdaling, helaas was het zicht niet zo goed als dat we verwacht hadden. Veel vislijnen, loodjes en kunstaas tussen de anemonen, krabben, kreeften en vissen. Enkele duikers hebben het wrak en het onderwaterleven bevrijd van het vuil dat er te vinden was.

Noordzee Breydon

Eenmaal aan boord en op de terugweg hadden we gelukkig de wind in de rug, waardoor de golven iets minder waren en ook ik rustig kon genieten van de lekkere soep! Na de sluizen werden wij opgewacht door de douane voor een grote controle. De tijd verstreek maar uiteindelijk werd alles goedgekeurd en stapten wij weer van boord zodat de rest van de club weer door kon varen naar Westzaan.

Voor mij geen vlekkeloze duikdag, maar wat hebben we weer genoten. Op naar de volgende Noordzeeduik!

Door Lotte Ruiter

2 Comments

Arjenmantel zegt:

Beantwoorden

Je bent een kanjer lotte veel hardlope en kracht trainig dan wordt een dubbel 10een makie vooe je

Wat een mooie foto’s en wat een mooie ervaring, om te duiken in de Noordzee. Ik heb zelf ook wel eens gedoken in Kroatië en een oud scheepswrak bezocht die nooit is geborgen. Erg boeiend om te zien en ook zeker een beetje verslavend!

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.