Duikverslag | Zeeland

Zaterdag 13 mei waren we de eerste op camping de Wijde Blick in Zonnemaire, Zeeland. De naam is inmiddels veranderd in Kristalmaire. Prachtig weer en de Tom Tom leidde ons om de file van 28 minuten heen. Een kleine SVR camping met veel vaste plaatsen en een prachtig kampeerveld dat helaas nog niet gebruikt mag worden door de gemeente. De zon scheen, een lekkere temperatuur maar heel veel wind. Terwijl we de nieuwe luifel aan het opzetten waren kwam Peter aan. Tussendoor maar een biertje om het opzet zweet te verdrijven. Er werd niet gedoken.

Zondag 14 mei naar Dreischor. Prachtig weer maar wederom een stevige wind uit het noorden. Bij Jan Kok stond het droogvol dus naar het gemaal. Daar was het gelukkig minder druk. Het blijft een hele klim die dijk over en tussen de nieuwsgierige koeien door naar beneden. Concentratie vereist bij het instappen. Het was een prima duik. 10,2 meter, 47 minuten. Kreeften, mosselen en bijzondere slakken gezien.

Daarna moest er gevuld worden. Dat werd een wereldreis. De vul app weigerde dienst en natuurlijk geen van 3-en muntgeld mee.Nummer 3 is Nanda. Voor de nodige foto’s en die kon genieten van al die prachtige zeilboten die het erg naar hun zin hadden in de stevige wind. Eerst naar de camping en daarna een vulstation vinden. Nieuwkerk was gesloten en buiten werking. Uiteindelijk in Renesse kunnen vullen. We waren het ook zat.

Maandag 15 mei naar de Zeelandbrug. Een duik van 8 m.en 50 minuten. Een prachtige duik. Maar ook nu een stevige wind uit het NW. en het was verschrikkelijk koud boven water 12 graden.  Heel veel anemonen en slakken.

,sMiddags kwam duiker nummer 3 aan , Cor en Elly.  Cor wilde graag een avondduik maken, dus op naar Dreischor. Dat is vlakbij. Nog steeds heel koud.

Er stond zoveel wind dat er schuimkoppen op het water waren. Instappen bij het gemaal was geen optie. Dus naar Jan Kok. Daar konden we door de steiger over de smurrie massa het water in. De omstandigheden waren slecht. Dus maar 24 minuten gedoken. Diepte 9,1 meter. 

Het bleef nog lang gezellig. De dames binnen in de caravan, de mannen onder de luifel, met onderpakken, dikke jassen, mutsen en handschoenen aan.

Naunda

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.