mossel festijn

Duikverslag | Zeeland (2)

Dinsdag 16 mei

Na een heel koude avond en nacht was het deze morgen niet echt aangenaam. Cor,Peter en Arjen vertrokken richting Zeelandbrug. Vroeg er naar toe vanwege de te verwachte drukte. Cor zag 2 sepia’s en een zeepaardje. Maar had geen fototoestel mee. Peter zag het zeepaardje wel en heeft het op de foto gezet, Arjen zag helaas niets van dit alles. Duiktijd 43 min, diepte 12,7m . Eind van de middag richting Dreischor gemaal. Wat een mosselen zijn daar te spotten! 20 minuten , 11,2 m.

Woensdag 17 mei

Weer met z’n drieën op pad naar Zoetersbout. Matig zicht en nog steeds een stevige wind. Na 3 kwartier hadden we het wel gezien. Geen sepia te zien. ‘s Middags kwam Ad aan en die kon er nog mooi bij staan. ‘sAvonds gezellig met z’n vijven aan de mosselen. Want als je in Zeeland bent dan ga je aan de mosselen. Rond tien uur kwam Francisca aan. Zij kwam op een ander veldje. Bij ons was het vol. Met wat hulp stond ze snel.

Donderdag 18 mei

Er werd begonnen bij Meeuwenstein door Ad,Cor,Arjen. Peter was woensdagavond naar het Zaanse vertrokken i.v.m. problemen met zijn gebit. Duimen dat hij vandaag terugkomt. Ivm tij werd er besloten meteen door te gaan naar de Zeelandbrug. De dames deden inkopen in Brouwershaven en Martin meldde zich daar telefonisch. Hij was op de camping. Arjen heeft hem opgehaald en toen samen weer naar de Zeelandbrug. Toch weer met z’n vieren.

Het was goed dat ze meteen doorgegaan waren want het werd verschrikkelijk druk. Arjen spotte 2 sepia’s die druk bezig waren eieren af te zetten. Helaas kwam er een Belgische instructeur met cursist aan een touwtje giga veel stof veroorzaken. Ze hadden geen boodschap aan de gegeven gebaren.Ze ploften neer. Toen het stof was opgetrokken geen sepia’s en platte sepiatentjes. 😡😡🤬Ook Erwin en Elsa meldden zich. De ploeg was compleet op Peter na, die zat nog in Zaandam.’s Avonds met z’n allen aan de BBQ.

Vrijdag 19 mei

Cor,Ad,Martin, Erwin en Arjen gingen naar Geersedijkje. Francisca ging mee maar ging niet duiken. Prima zicht. Veel Wasrozen gespot. Beneden de 7 m veel schimmels door zuurstofgebrek. In de loop van de middag nam Martin afscheid en ging op huis aan. Peter kwam weer terug naar Zeeland.

Zaterdag 20 mei

Scharrendijke stond op het programma voor Ad,Peter,Erwin, Cor en Arjen. Ook hier was het behoorlijk druk. De wind stond er vol op met slecht zicht als gevolg.Toch het nodige gezien. Steurgarnalen, Noordzeekrabben, Weduweroos(anemoon), mooie slakken. De middagduik ging naar Soetersbout. Een mooie stroomduik, maar ook nu geen geweldig zicht. De middagborrel liep over in en avondborrel. Foto’s van zeepaardje en de rest komen na het weekend.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.