Zandeiland 4

Duikverslag | Zandeiland 4

Zondag 20 januari. Lotte en ik hadden ons al geruime tijd voorgenomen weer eens te gaan duiken. Werk, school, druk, verbouwen, we hadden alle excuses al bedacht, maar het was vooral de watertemperatuur welke ons tegen hielt.

Zondag ochtend 9 uur ontwaak ik en kijk naar buiten. Het is zonnig, geen wind en dus een prachtige dag. De temperatuurmeter gaf -3 graden aan en op dat zelfde moment realiseerde ik het weer. We zouden gaan duiken… We gaan echt. Begin februari gaan we naar Egypte en de pakken moesten worden getest. Lotte heeft onlangs een nieuw droogpak gekocht en nog niet mee gedoken en mijn pak was pas voorzien van nieuwe nekseal, polsseals en schoentjes. Reden genoeg om eerst een duik te maken, alvorens ze mee te nemen naar Egypte. Ja, in droogpak naar Egypte. De watertemperatuur is daar op dat moment ongeveer 18 graden, staat er veel wind en maak je meerdere duiken per dag. Ondanks deze uitleg zullen er toch duikers zijn die zeggen; Mietjes!

We waren als eerst op de duikstek, Zandeiland 4 in Vinkeveen. Het water zag er vanaf de waterkant kraakhelder uit en er waren niet veel andere duikers, maar al snel kwamen Wolter, Henk, Ad en Abboed. Tijd om de duikset op te bouwen en in het pak te gaan. Henk en Abboed doken nat. Dit is dan toch wel zo’n moment dat “mietjes” misschien wel eens waar kan zijn. Tijd om te water te gaan.

Onderwater was het kraakhelder zoals dit vanaf de kant al belooft was. De zonnestralen werden gebroken door het water aan de oppervlak en zorgde voor een prachtige lichtval op de lichte zandbodem. Mooi… Lotte en ik maakte een klein rondje door het duikgebied. Richting de Botter, langs wat objecten, de bus en langs de fietsen en bootjes weer richting het oefenplatform. 25 minuten later waren we weer aan de oppervlak, waar Henk en Wolter ook al waren. Het duurde niet lang of Abboed en Ad waren ook weer boven. De watertemperatuur was 4 graden, duikdiepte 10 meter. Het was leuk. Volgende week weer.

Door Erik Stein

1 Reactie

Ton roos zegt:

Beantwoorden

Mooi verslag! Bedankt

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.