Haarlemmermeersebos

Duikverslag | Vork & Mes | Haarlemmermeersebos

Aanwezig: een behoorlijke groep deze keer.
Wolter,Remko, Ad, Hans B, Wim, Robert, Arjen, Abboed, Martin en Henk.

Maar liefst 10 duikers waren aanwezig op deze koude zondagmiddag. 4 graden boventemperatuur en 8 graden watertemperatuur. Dus snel omkleden en het water in. Dat scheelde toch 4 graden! De 3 duikers die voor hun brevet te water gingen waren niet te benijden in hun nat pak. Maar niet aanstellen mannen er waren ter plekke een aantal zwemmers in badkleding die zo rood als een kreeft het water uitkwamen dus dan valt een nat pak wel mee?.

Ikzelf dook met Hans en de instructeurs namen de cursisten onder hun hoede. Het zicht was, om voorzichtig te zeggen, slecht. Een lamp was zeker niet overbodig. Helaas had ik die in de kofferbak laten liggen. Hans bracht gelukkig uitkomst, hij had een perfecte backup lamp in zijn pak. Zo was ik gered.

Onder het paviljoen was wat vis en een flinke snoek. Een dikke paling stak zijn snuit net uit de bagger en een meter verder zagen we het puntje van zijn staart. Ik kon het niet laten er even aan te trekken. Het gevolg……een grote klap en het zicht was nul. Na het paviljoen buiten om naar het wrakje. Door het slechte zicht was het niet makkelijk te vinden. Maar het lukte ons toch. Daarna op naar de auto. Die bleef helaas onvindbaar.

Op weg naar de helling weinig leven bespeurd maar het onderwater landschap is echter wel mooi op deze stek. Uit het water kwam de geur van snert ons al tegemoet. Robbert had zijn bus omgetoverd tot keuken. Op een brander tussen zakken houtskool en flessen propaangas stond de verse snert te pruttelen. Je moet maar durven?. Compliment Robbert, het was heerlijk!
Daarna nog even evalueren bij de Zwanen. Het was weer een heerlijke duikdag.
Arjen

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.