Duikverslag | Vinkeveen, Zandeiland 4

13 maart 2022

De zeehond van Robert

Het is weer zondag en dat betekend de clubduik van duikteam Murene! Voor de pandemie was het traditie om voorafgaand aan de duik te verzameling in het clubhuis voor een kopje koffie en eventueel een beetje lucht. Toevallig werd er die ochtend in de appgroep gevraag af het niet weer eens een idee is om deze traditie op te pakken. De reacties waren louter positief en begon de duik van vandaag weer in het clubhuis.

De duik is vandaag om 13:00 uur in Vinkeveen duikstek Zandeiland 4. Ondanks dat dit een duikstek is waar veel van ons een groot aantal duiken heeft gelogd gaat deze plek nooit echt vervelen. Bij mij in ieder geval niet. De buddyparen worden samen gesteld en we beginnen de setjes in elkaar te zetten. Dit is op de zonovergoten parkeerplaats geen straf. De weersomstandigheden doen vermoeden dat de zomer is begonnen al zal het watertemperatuur ons snel van die droom verlossen.

Model Martin

Ad duikt vandaag met Henk en Ik duik met Martin en Peter. De laatste duik van Martin is weer een paar maanden geleden dus doen we rustig aan. Martin is de enige (held) die in zijn natpak duikt waardoor we een duiktijd van 20 minuten afspreken. Na een plons van de steiger zwemmen we over het ondiepe zandstuk tot de bodem een meter of 8 onder ons wegzakt. Hier zwemmen we al snel tegen het begin (of eind) van de ketting aan. Vanaf hier doen we de botter, de bus en de  modderschuit aan. Na een onwennige start heeft Martin de smaak al weer snel te pakken tot de kou het einde van de duik aankondigt. Zoals afgesproken is de duikduur 20 minuten bij een maximale diepte van 11,1 meten en de water temperatuur is 6 graden Celsius.

Boven water is er weinig veranderd en warmen de lichamen weer snel op. Het was weer een zeer relaxte duik. Volgende week om 10:00 uur staat er een duik in de Spiegelpolderplas gepland.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.