vinkeveen kreeft

Duikverslag | Vinkeveen, Zandeiland 4

Met enige moeite probeert de zon aan te geven dat de voorjaarsmaand is aangebroken. Echter, met een stevig koude wind en striemende hagelbuien geeft de winter zich niet zomaar gewonnen. Toch lijkt deze zijn langste tijd te hebben gehad. De vooruitzichten zijn hoopvol.

Een bijna verlaten parkeerterrein in Vinkeveen. Leeg wachten de parkeervakken op auto’s die misschien gaan komen. Voor slechts een enkel parkeervak wordt dit wachten beloond. Toch nog een paar mensen die het wagen om te duiken.

Als ik aan kom rijden bij Zandeiland 4 staat de zwarte bus van “Van der Hoek Brandstoffen” al geparkeerd. Ik zet mijn auto ernaast en stap uit, Robbert stapt uit de bus en we lopen samen naar de steiger. De wind is stevig en zorgt voor een redelijke golfslag op het meer. Toch ziet het er niet ongunstig uit. Het water is redelijk helder. Het geluid van naderende auto’s doet ons opkijken. De witte bus van Wolter draait het parkeerterrein op. Even later gevolgd door de auto’s met Ron, Peter, en Marco. Zij parkeren op de rijkelijk aanwezige lege parkeerplekken en de samenscholing vooraf aan de duik begint.

13:00 uur. Tijd om de duikpakken aan te trekken. Wolter stelt de buddyparen samen. Peter en Marco, Robbert en Ron, Wolter en Henk. Na elkaar verdwijnen we via de steiger onder water. Wat een heerlijke rust na de wind en de golfslag boven op het water. Rustig zwemmen Wolter en ik een parcours af. Langs de lijn naar het wrak en de bus. Het zonlicht geeft door de breking van de golven een mooi wisselend beeld op de bodem. 

De kou krijgt vat op mij. Na ongeveer 20 minuten geeft het natpak het op om mij warm te houden. Toch nog rustig naar de kant. Na een lichte hinder van het onstuimige water de kant op en omkleden. De andere mannen houden het ook voor gezien en snel trekken we de warme droge kleding aan.

Na nog een kort samenzijn gaat ieder zijn weg om verder te gaan met de zondag. Het was leuk om na een flink aantal weken weer eens een duik te maken.

Door Henk Heijnen

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.