twiske kure jan

Duikverslag Twiske Kure Jan strand

Duikverslag Kure-Jan strand 18 december. Door een feestje op de voorafgaande avond bleek het een rustige duik te worden. Cor was iets voor 12:00 uur in het clubhuis aanwezig om de duikers op te vangen die vanuit Zaandam vertrokken.

Op de parkeerplaats aangekomen begonnen Arjen, Hans, Marco en Remko (ik) de setjes op te bouwen. Ondertussen kwam Ad halsoverkop aangereden nog een kleinbeetje mistig van de avond ervoor. Hans en ik doken als buddy paar en Arjen, Ad en Marco doken als trio. Beide buddy paren kozen een andere route. Hans en ik besloten vanaf het strandje naar het platform te duiken in de hoop grote vissen tegen te komen. De andere drie zetten koers richting het Murenebos.

Vanaf het strand kwamen we al snel een lijn tegen die ons de weg naar het platform wees. Onderweg passeerde we een aantal grote snoekbaarzen. Maar goed ook want het platform was onbewoond. Na het platform zetten we koers richting de oude vuilstort waar we overigens geen oude relikwieën hebben gevonden. Uiteindelijk duurde de duik 28 minuten met een maximale diepte van 14,4 meter. De watertemperatuur was 5 graden Celsius

Door Remko de Jong

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.