Duikverslag | Toolenburgerplas

DUIKVERSLAG VRIJDAG 5 februari 2021


Woensdag 3 februari, de app ging…….Hoe gaat het met de patiënt? (Peter). Kun je vrijdag alweer duiken? De rug voelde weer als vanouds, iets minder beroerd. Cor en Ron kunnen ook. En zo waren we op vrijdag met 4 duikers om 11.00 uur aanwezig bij de Toolenburgerplas. Het kon allemaal nog net voor koning winter echt zou losbarsten.

De pakken snel aan gedaan en op de plas af. Strak het kompas gezet om bij het wrakje uit te komen. Helaas lukte dat niet. Na wat omzwervingen langs een autowrakje, kanon, rifbols en wat andere obstakels richting de kant.
Bij het sloepje met de korf nog even een grote school jonge baarsjes gespot en na 33 minuten , 14 meter en 4/5 graden stond ik weer op de parkeerplaats.


De regen viel inmiddels met bakken uit de lucht. Onder de achterklep van Peter een kop warme chocolademelk gedronken en de duik geëvalueerd. Al gauw kwamen we op de clubduik van a.s. zondag. Het zou kunnen dat het erg slecht weer gaat worden maar een ijsduik????????


VERSLAG ZONDAG 7 FEBRUARI.
Zondagmorgen , de sneeuw stond bij mij 40 cm hoog tegen de serre deuren en de wind uit het oosten was bar. Al gauw kwamen de appjes binnen over de duik. De één na de ander haakte af. In de loop van de week is de hoop gevestigd op ijsduiken. Ik ben bang dat dat tegen gaat vallen. Het waait zo hard, de sloten liggen nog helemaal open. Maar je weet het nooit! Cor en Peter hadden in de Toolenburgerplas toch nog een paar fotootjes van de meerval weten te maken.

Arjen

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.