Duikverslag | Toolenburgerplas

Duikverslag 29 augustus 2021 Toolenburgerplas

Zaterdagmiddag 12:00 uur. Een ping van m’n telefoon trekt mijn aandacht. Een WhatsApp bericht. Het zicht in de Sloterplas bij Vork en Mes is slecht tot zeer slecht.

De clubduik wordt verplaatst naar de Toolenburgerplas.

Het motregent licht als ik mijn auto het parkeerterrein bij de Toolenburgerplas opdraai. Het is mijn eerste keer hier. Waar staan de andere mensen van de club, als zij er überhaupt al zijn. Ik besluit rond te rijden en zie al snel een aantal bekende gezichten. Peter, Cor, Arjan, Ron, en Robert steken begroetend hun hand op terwijl ik mijn auto parkeer tussen de reeds geparkeerde auto’s. Ik stap uit, loop naar de mannen en hoor de gesprekken aan over: duur hout, corona apps, vliegreizen enz..

Ondertussen is ook Peter (Dapp) gearriveerd. Robert besluit niet te gaan duiken, wenst ons een fijne duik en gaat weg. Ok, zes man over, drie buddyparen. Cor met Arjan, Peter (Dapp) met Ron, Peter met mijn persoon. De duikpakken gaan aan en we lopen naar het water. Vliezen aan, Brilletje op en onder water. Peter en ik gaan linksaf het duikgebied in. Gelijk bij het begin ligt een jonge snoek ons aan te staren. We gaan verder. Best wel veel stof onder water. Met moeite kunnen we het touw van het parcours volgen. Hele scholen met kleine baarsjes zwemmen ons voorbij. Iets verderop de grote baarzen. In het busje ontdekken we de meerval. Verscholen achter wat schroot en bijna niet in het zicht. Toch geen probleem voor Arendsoog Peter. Het water is hier een stuk helderder dan bij het begin. We zwemmen om het busje heen en gaan rustig terug naar de kant. Onderweg nog veel klein leven gezien. Na ruim een half uur onder water weer naar boven, vliezen uit en naar de auto.

Omkleden en nog even napraten. Peter en Ron, Arjan en Cor zijn ondertussen ook weer boven water. Even later wordt het tijd om huiswaarts te gaan. Een groet en tot morgen in het clubhuis.

Het motregent nog steeds als ik mijn auto het parkeerterrein afdraai.

Henk

19 september groots barbecuefeest op de club. Start 16:00 uur

Uw gastheer is Robert.

De muziek wordt verzorgd door DJ Ruud en de band “Sjust 4 de Fun”

MEEMAKEN EN D’R BIJ ZIJN

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.