twiske kure jan

Duikverslag | ’t Twiske | 7 mei 2017

7 mei, ’t Twiske – Vandaag, 7 mei helaas geen Noordzeeduik. Iets waar iedere Murene duiker op gehoopt had. De windkracht 4 uit het Noorden gooide roet in het eten. Maar het alternatief was goed, weinig wind en een zonnetje in het Twiske. Ook nog zeer helder water. Mijn keus was een kijkje bij het platform. Wolter volgde. Bij het platform lieten een grote snoek en snoekbaars zich zien.

Na een kwartiertje rondzwemmen op de terugweg naar het Kure Jan strand nog veel baarsjes en grondels gespot. Ook nog een tak met een prachtig gordijn van baars eieren gezien. Samen met Wolter nog even de kerstbomen bekeken. En na 35 minuten en een diepte van 12 meter het water weer verlaten. De watertemperatuur van 12 graden wordt alweer lekker.

TwiskeDe andere duikers waren Cor van Es, Peter Weeland, Wolter Kroes, Marco Wolff, Erik Bronsveld. De laatste blijkt van opruimen te houden want ook hier kwam hij met 2 grote stukken plastic boven. Die horen ook niet in het water! Ruud Bloem kwam een kijkje nemen en samen met Nanda bewaarde hij de sleutels. De gebruikelijke “after” briefing was bij de Zwanen waarna ieder weer voldaan naar huis ging.

Door Arjen Mantel.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.