Duikverslag | Sloterplas | Wilgentakken check…

Vandaag 2 april stond de Sloterplas op de agenda – Een groot aantal hadden zich reeds in het clubhuis verzameld voor de duik. Aangekomen op de duikstek maakte Ad de indeling waarna het omkleden startte met de gebruikelijke ontdekkingen dat er toch enige attributen bij enkele personen misten. Na dit opgelost te hebben gingen de koppels de wandeltocht naar het water maken.

Ik ging met Ab en besloten vanaf de haven naar rechts de geplante wilgentakken te beoordelen of er reeds verandering te zien was wat voor ons niet zichtbaar was zoals we vorige jaren gezien hebben. Hierbij gingen we naar rechts op 10 mtr. langs de veenwallen waar af en toe enkel klein vis voorbij kwam.

Na een 20 minuten besloten om te keren en op een 8 meter terug te keren naar het begin punt. Gezien dit altijd lastig is op een onbekende stek was ik blij verrast de ingang jachthaven duidelijk in de contouren van de zandwinning zichtbaar was waar ook nog een aantal takken in de grond staken. Terug zwemmend richting de kant kwamen we een bandenspoor tegen waarvan ik inschatte dat deze richting de trap zou gaan.

Ab ontdekte snel dat dat niet het geval was en na correctie zwommen we richting de trap waarmee de duikduur op net geen 45 minuten uitkwam met diepste punt van de duik 12 meter en een temperatuur van een 7,5 ºC wat reeds aangenaam aanvoelde mogelijk de keuze dunner onderpak mogelijk maakt.

Na het omkleden waar overig de rest al mee bezig was toen we terug keerden werd door enkelen besloten nog een drankje te doen kon deze duik weer naar tevredenheid afgesloten worden met de aanwezigen Marco, Remko, Ad, Robert, Jeroen, Arjan, Cor, Ab en Hans.

Door Hans Bodewes

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.