Haarlemmermeersebos Snoek

Duikverslag | Haarlemmermeersebos en afronding 1-sters.

5 mei 2019. Nederland viert bevrijdingsdag. In het hele land zijn feesten en evenementen georganiseerd om dit kracht bij te zetten. Een dag om even stil te staan dat wij allerlei dingen in vrijheid kunnen doen. Ik koester dit gegeven.

Haarlemmermeersebos

5 mei staat ook op de agenda voor een clubduik. Deze keer in Haarlem bij “Vork en Mes”. Een koude noordenwind zorgt voor een gematigde temperatuur. Gelukkig breekt regelmatig de zon door wat de gevoelstemperatuur veraangenaamd.

Martin meldt zich om 12:00 uur bij mij thuis en samen rijden wij naar Haarlem. Niet echt druk op de weg, dus rijden wij na niet al te lange rijtijd het parkeerterrein bij Vork en Mes op. Vrolijk zwaaiend verwelkomt Gerald ons. Even tijd voor een praatje. In het meer is een aantal zwemmers bezig. De oranje boeivlagjes als stuurloos baken met zich mee slepend.

Haarlemmermeersebos

Tijd om me klaar te maken voor het duiken. 1e trap op de fles aansluiten en de KORAAL routine uitvoeren. Ondertussen komen Robbert, Wolter, Ad, Aboud, Peter, Arjen en Nanda, en nog een aantal mensen waarvan ik de naam nog niet weet, (Sorry) ook aanrijden. Tijdens het omkleden komt Wolter naar mij toe om uit te leggen wat vandaag de bedoeling is. Een aantal oefeningen doen die horen bij de

1e ster opleiding. “Ga niet ongecontroleerd omhoog” is zijn verzoek. Ik zeg hem er alles aan te doen om dit te voorkomen.

Alles klaar en het water in. Ik lig al geruime tijd in het water te wachten terwijl Wolter zich klaarmaakt. Eenmaal in het water vraagt Wolter zich hardop af waar ik ben. Op amper 2 meter afstand laat ik weten dat ik er al een poosje in het water lig. Lach momentje.

Samen onder water. Fijn om met de nestor van Murene te duiken. Gewoon genieten hoe hij zich onder water op zijn gemak voelt. We gaan een aantal oefeningen doen. Gecontroleerd opstijgen en afdalen. Met de octopus van je buddy terug naar de kant. Ging best goed. Lekker. Toch nog een keer een niet geplande opstijging. Verdorie!

Wolter ziet het gelaten aan. Raar dat ik met mijn hoofd lager dan mijn benen zwem. “Probeer horizontaal te zwemmen” geeft Wolter aan. Ik ga mijn best doen.

Uit het water en om kleden. Ik krijg een hand van Wolter en hoor dat de opleiding erop zit. “Ik blijf nog wel achter je aan zwemmen om te kijken of je horizontaal blijft” zegt hij. Ik ga maximaal mijn best doen.

Door Heijnen, 1e ster duiker.

Dank je wel, Wolter, Ad, Harmen, Remko, Hans, Martin en alle andere Duikteam Murene leden die mij hierin hebben geholpen.

1 Reactie

Ton roos zegt:

Beantwoorden

Mooi verslag, en ja met wie anders dan Wolter voel je je veilig onder water.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.