Haarlemmermeersebos

Duikverslag | Haarlemmermeersebos

Buitenwaterduik, 14 januari 2018. De duik was gepland in het Haarlemmermeersebos. Een duikstek die me toch altijd aantrekt door de grote veenbonken, vaak heldere water en de parkeerplaats, dicht bij het water. Ondanks een buitentemperatuur van 4 graden, toch veel zin om te duiken!

Eerst even naar het clubhuis van Duikteam Murene om de tank te laten vullen, waar Niels de koffie al klaar had en Remko, Ad, Marco, Arjen en ik zich van de bank los hadden kunnen trekken om een duik te gaan maken in het Haarlemmermeersebos. Tanks gevuld, snel een kopje koffie en op naar Hoofddorp.

Tijdens de rit naar Hoofddorp kwam zelfs de zon een beetje door. Aangekomen op de duikstek, stond Wolter ons, zoals gewoonlijk, al op te wachten. Even bijpraten bijpraten, uitrusting klaarmaken en tewater. Voor Wolter zou het een “spannende” duik worden, want het had een droogpak en onderpak geleend van Marko Diving, om te bepalen of hij zou overgaat tot de aanschaf van dergelijk pak. We zijn benieuwd!

De buddyparen werden gevormd. Marco met Renko, Erik met Ad en Wolter zou wel aansluiten bij één van de buddyparen. Ad had de leiding en koerste op 10 meter diepte richting het restaurant, waar we onderdoor doken en een prachtige snoek liet zich nog even bewonderen. Wolter had besloten om zich bij ons aan te sluiten. Vanaf het restaurant richting de auto en van de auto naar het “nieuwe” wrakje onderwater.

Onderweg slingerde we tussen de mooie veenblokken en veenwanden, waar het Haarlemmermeersebos zo bekend om is en ik altijd een prachtig gezicht vindt. Hier en daar een baarsje gespot. De temperatuur van het water bedroeg circa 5 graden. Na 25 minuten besloten we weer koerst te zetten richting de kant. Wolter begon te accelereren. Zou hij het koud hebben? Na 30 minuten, 4 graden watertemperatuur en een diepte van 11,5 meter waren we weer aangekomen bij de uitstap. Leuke duik!

En oh ja. Wolter had het toch wel wat koud met zijn “proef” tri-laminaat droogpak en 100 grams onderpak.

Door Erik Stein

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.