Vinkeveen baars

Duikverslag | Zandeiland 4 | Vinkeveen

Het regent Afmeldingen op WhatsApp. Gelukkig staat dit niet symbool voor het weer want het is een prachtige herfstdag. In de agenda op de Murene website staat dat de clubduik van 4 november in Vinkeveen plaats vindt bij Zandeiland 4. Het wordt dus een relaxte duik omdat dit een duiklocatie is die de meeste duikers als hun broekzak kennen.

Voordat ik naar Vinkeveen rij pik ik eerst Abboed op en gaan we nog even langs de club voor lucht. Op de club is Cor al aanwezig en vullen we de flessen en drinken een kop koffie.

Op het parkeerterrein van Zandeiland 4 staan Wolter en Hans B al te wachten. En deel van de kade is afgezet omdat er na de werkzaamheden en de kademuur nieuw gras is ingezaaid. Dit zal met huidige temperatuur wel snel groeien. We kunnen echter wel bij het water komen.

De buddy paren worden met de 5 aanwezige duikers geformeerd. Ik duik met Abboed. Hij is één van de cursisten van 2018 die nog de buitenwater skills moet doen. Vandaag gaan we een gewone duik ervaringsduik maken.

Te water zwemmen we eerste langs het bottertje waar het zicht niet zo heel goed is maar in Vinkeveen betekend dit toch nog steeds 3 á 4 meter. Vanaf het bottertje zwemmen we eigenlijk gewoon het lijn-parcours. Met een aspirant 1* is het natuurlijk niet verstandig om dieper te gaan of te veel van de lijn af te wijken. Abboet doet het goed. Zijn trim is prima en dit lukt ook als ik hem mijn reserve lamp geef. Tijdens de safety stop blijft hij ook goed hangen.

  1. Duiktijd:                 34 minuten
  2. Maximale diepte: 11,7 meter
  3. Water temperatuur: tussen de 10 en 12 graden.

Het was weer een lekkers duik.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.