Bootduiken

Duikteam Murene start in november 2-sters duikopleiding

De NOB heeft haar opleidingsstructuur veranderd en daarom hierbij eerst enige toelichting. Voorheen bestond er een specialisatie “redden” die men behaald moest hebben alvorens de 3-sters opleiding te mogen doen. Deze specialisatie is komen te vervallen en verschillende onderdelen zijn toegevoegd aan de 2-sters opleiding, waaronder reanimatie en beademen. Al met al een forse uitbreiding, maar door de grotere diversiteit is het ook een leuke en zinvolle opleiding geworden.

Hoe ziet de opleiding er uit

  • Deze bestaat uit 4 theorielessen
  • 2 zwembadpraktijklessen.
  • Daarna, in het voorjaar, zullen dan een aantal duikvaardigheden in het buitenwater geleerd worden met instructeurs èn met buddyparen die samen oefenen.

Er zijn ook een aantal vaardigheden waar binnen de vereniging belangstelling voor is. Er zijn dan ook in het voorjaar een aantal dagen gepland waarop dezen zullen plaatsvinden en waar anderen zich ook voor kunnen inschrijven.  Het gaat dan om reanimatie en bijbehorende levensreddende handelingen, navigatie en SMB oplaten en Procedure vermiste duiker (alarmeren en zoekpatronen). Verplichte kost voor de cursisten; leerzaam om (bijna) vergeten duikvaardigheden weer eens aan te scherpen voor de overige deelnemers.

N.B. De NOB heeft niet de intentie gehad de opleiding overzichtelijker te maken. Bij de 2* opleiding hebben ze een aanvullende, zogenaamde ‘on top’ toevoeging gemaakt, waarbij de noodprocedures op grotere diepte moeten worden uitgevoerd. Dit deel komt in deze opleiding niet aan de orde.

Hoe kun je deelnemen?

Wil je meedoen aan de 2* opleiding? Geef je dan snel op bij Theo van Veldhoven duikteammurenezaandam@gmail.com.

Zodra er een deelnemerslijst is samengesteld, bericht ik meer over de data en inhoud van de cursus.

Namens het opleidingsteam, Ad Appelman.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.