Twiske 2019

Duikteam Murene op de Open Twiskedag 2019

Zondagochtend vroeg. Er is zo weinig verkeer op de weg dat de verkeerslichten het niet nodig vinden om aan de slag te gaan. Met een oranje knipperend licht geven zij aan nog in de nachtstand te staan. Bijna zonder te stoppen rijd ik van Krommenie naar Zaandam. Op weg naar Het Zaantheater, spullen ophalen voor de open dag in Het Twiske. Met een ratelend geluid opent de roldeur van de laad en los ruimte zich. Ik rijd naar binnen en ratelend sluit de roldeur zich achter mij. Ik ga op zoek naar een beeldscherm met statief, een omvormer 12 volt DC / 220 volt AC en diverse bekabeling. Na dit in de auto te hebben geladen ga ik op weg. Ratelend opent en sluit de roldeur zich weer en ik rijd, met de verkeerslichten nog steeds in de nachtstand, naar het clubhuis. Hier melden Ad, Marco, Erik en Lotte zich ook. Ad zet de koffiemachine aan en even later vult de ruimte zich met de geur van vers gezette koffie. Het programma voor de dag wordt doorgesproken, de koffie opgedronken en de diverse spullen klaargelegd om meegenomen te worden. Dan, niet gehinderd door de reeds ontwaakte verkeerslichten, naar Het Twiske.

Angstvallig wordt buienradar in de gaten gehouden. Hoe slecht gaat de dag worden qua weer. De nodige buien verschijnen in het scherm, maar op de een of andere manier gaan ze steeds langs ons heen.

Een piraat is druk op het strand bezig om zijn schat te begraven. Zijn hond houdt nieuwsgierige mensen op afstand. Toch willen wij weten wat er begraven wordt en gaan met gevaar van eigen leven op de piraat af. Geen angst, het blijkt Marco Post te zijn en hij is bezig om munten te begraven. Aan de kant staat een aantal metaaldetectors. Hiermee kunnen kinderen de begraven munten opzoeken. Leuk opgezet.

Murene gaat de stand opbouwen. Ron en Lodewijk zijn druk met het installeren en vullen van de aquariums. Erik en Lotte verzorgen het IT gebeuren, Henk bouwt het scherm en de stroomvoorziening, Ad zorgt voor het onderkomen van o.a. de tent en het luifel van de camper. Ook wordt de duikpop aangekleed. Deze wordt op diverse niet nader te noemen zones betast. Als er al een “#mytoo” voor poppen is, dan hebben we zeker wat uit te leggen.

Donkere wolken pakken zich samen. De regen valt ten westen van ons.

Door de dag heen is er best leuk aanloop van belangstellenden. Vooral het aquarium gebeuren trekt bekijks. Mensen zijn zich er niet van bewust wat er leeft in het water achter hun eigen achtertuin.

Kinderen en volwassenen spelen op het grasland met honden. Vanachter het hekwerk staat een aantal longhorns het een en ander te bekijken. Een aantal duikers gaat het water in, kortom gezellig.

Rond 16:00 uur wordt het tijd om op te breken. Met elkaar opruimen. Nog even een nababbel en naar huis.

Het bleef nog lang onrustig in Het Twiske

1 Reactie

Ton roos zegt:

Beantwoorden

Henk bedankt weer voor j e mooie verslag en voor je inzet, Zo heeft iedereen die er niet bij was toch een indruk hoe het is geweest,

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.