haarlemmermeersebos

Duikverslag | Vork & Mes | Haarlemmermeersebos

Zondag 28 oktober belooft een prachtige dag te worden. De zon schijnt me in een strakblauwe hemel tegemoet. De temperatuur is met 9 graden voor de tijd van het jaar eindelijk een beetje normaal. Goede omstandigheden om te duiken bij Vork & mes in de Haarlemmermeersebos in Hoofddorp.

Het is niet erg druk bij de Haarlemmermeersebos. Er komen een paar duikers het water uit en verder staan er buiten de duikers van duikteam Murene geen duikers klaar om het water in te gaan. Het is een redelijke groep duikers. Arjen, Jeroen & een neefje (naam vergeten) Mantel, Ad, Cor, Wim, Abboed, Wolter & Remko (ik) bouwen de setje op en gaan te water.

Het water is met tussen de 10 en 13 graden nog goed te doen. Door de dalende temperatuur zijn de zicht verwachtingen hoog. Van de zomer was het zicht op deze plek erg slecht. Ik zwem met Wim vanaf de instap richting Vork & Mes omdat we hebben vernomen dat er veel vis onder het restaurant zit. Dit klopt al is het zicht onder het restaurant niet zo goed dat we alles kunnen zien. Wel zien we twee mooi grote snoeken en veel kleine baars.

Vanaf het restaurant zwemmen we het duikgebied in richting het auto en zeilboot wrakje. De veen bonken die in de Haarlemmermeersebos op de bodem liggen zijn prachtig om te zien en om langs te zwemmen. In alle kieren en gaten van de veen bonken proberen we nog wat vis te spotten en met succes. In een van de kieren worden we door een grote paling aangestaard. Toch blijk de meeste vis onder het restaurant te zitten.

Na 32 minuten steken we ons hoofd weer boven water. Het is nog steeds lekker weer en we praten nog even na. Het was weer een lekkere duik.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.