Haarlemmermeersebos

Buitenwaterduik | Haarlemmermeersebos | Mes & Vork

Haarlemmermeersebos, 3 december 2017 | Het weer laat ons al een tijdje in de steek, zo ook vanmorgen. Het clubhuis was al geopend door Cor van Es toen ik aankwam en de compressor snorde. Ad, Remco, Marco en ik stonden te popelen om te gaan duiken. Nou ja popelen, het water kwam met bakken uit de lucht, dus de koffie ronde werd even verlengd.

Cor kon helaas niet mee. Bedankt voor de koffie Cor! Dus slechts 4 personen gingen richting het Haarlemmermeersebos. Wolter liet ook verstek gaan, die had iets aan zijn enkel. Met 4 personen is het makkelijk buddyparen samenstellen. Tot zijn grote schrik bemerkte Remco dat hij zijn vinnen vergeten was. Ja, dat is moeilijk duiken, dus werd het een triootje.

De bedoeling was een rondje paviljoen en dan richting busje en wrakje dat door de Lamlash is afgezonken. Ik zou de gids zijn. Onder het paviljoen was een grote snoek aanwezig die zich te goed kon doen aan honderden jonge baarsjes. Op weg naar het busje was het zicht niet best maar na een minuut of 10 hebben we het toch gevonden.

Dus door naar het wrak. Ik dacht een meter of 10 maar dat werden er zo’n 40. Ondertussen had Ad het zicht op Marco en mij verloren zoals zo vaak . Wij hebben alle tijd gehad het wrak te bekijken. Jammer Ad, maar het zal je nog wel eens lukken!

Vlak voor we uit het water zouden gaan kwamen we Remco lopend in het water in z’n droogpak tegen. Die durft zeker niet met een droog pak thuis te komen, dacht ik. Maar nee hoor, er was geen enkele persoon geweest die hem met de rits van z’n droogpak had kunnen helpen.

Ad stak z’n hoofd vlakbij het paviljoen boven water. Na een duik van 13 meter, 30 minuten en het water alweer een graadje kouder, 8 graden deze keer weer omkleden en op huis aan. Wel Remco even met z’n pak geholpen natuurlijk. Toch een leuke duik geweest.

Door Arjen Mantel

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.