Vinkeveen zandeiland 4

Buitenwaterduik | Zandeiland 4

Duikverslag 22 april 2019 – In de vuilnisbak liggen de resten als stille getuigen van een overvloedig paasmaal. Toch weer teveel ingekocht en gegeten, zal menigeen, op de bank zittend met de knoop van de broekband los, denken. “Dat doen we volgende keer toch anders”, is het goede voornemen. Ach, tegen de tijd voor het volgende feestmaal is er van het goede voornemen weinig meer over.

2e Paasdag.

Een dag om keuzes te maken. Naar de meubelboulevard, de Keukenhof, familiebezoek, of je neerleggen bij een keuze die een ander voor je maakt.
Ik besluit om naar boulevard “Île de sable 4” (Zandeiland 4) te gaan. Heerlijk in het paaszonnetje.

Hans is wederom mijn instructeur vandaag. Wolter geeft enkele aanwijzingen over het onder de knie krijgen van het trimmen en na enkele nuttige tricks en trucks van Hans trek ik het duikpak aan. In volle bepakking loop ik naar de steiger, ga zitten en kom erachter dat mijn flippers nog in de auto liggen. Even later loop ik weer in volle bepakking inclusief flippers naar de steiger. Brilletje op, flippers aan, automaat in en te water.

Rustig zwemmen Hans en ik naar het diepere gedeelte. Gaat best goed, proberen te zweven op je ademhaling. Ik ga het bijna leuk vinden. Wel merk ik dat ik wat naar links kantel. Het nieuwe loodharnas moet nog even goed worden afgesteld. Zal wel een raar gezicht zijn, zo op mijn zij zwemmend. Het vergemakkelijkt wel het afblazen. “Ieder nadeel heeft zijn voordeel” zei een voormalig nummer 14 al eens.

Gecontroleerd opstijgen en afdalen geoefend. Niet helemaal goed uit gevoerd, maar ook niet echt verkeerd. Houd de kleine belletjes in de gaten. Tsja. Ik geniet van de rust die Hans onder water uitstraalt, het geeft mij ook een rustig gevoel. Verder zwemmend op verschillende dieptes om het trimmen onder controle te krijgen. Op tijd in- en afblazen. Gaat redelijk goed. Fijn.

Na ruim een half uur zit de duik erop. Terug naar de kant en omkleden. Heerlijk om dit in het paaszonnetje te doen. Nog even nazitten in “De Die Zwanen”. Hier ontstaat een eigen verhaal.

Wil, de kasteleins vrouw, loopt redelijk zenuwachtig heen en weer. Serieuze drukte op het terras zorgen toch voor een lichte stress. De flesjes Koningh in de bar zijn op. Wolter biedt aan om in de kelder nieuwe te halen. Na een angstig lange tijd, waarin wij even hebben overwogen om een Amber alert uit te laten gaan, komt Wolter de kelder uit. Zonder de Koningh. “Niet te vinden” zegt hij. Toch nog maar een keer kijken . Geen resultaat. Dan maar even helpen achter de bar. Als een volleert kastelein schenkt Wolter de glazen vol. Ook nog zoeken naar een vervanger voor de Koningh. Hier ontstaat een conflict. Er worden nog 3 Koninghs gevonden en een Brugsche Zot. Wie gaat het winnen. De drie koningen of de Brugsche Zot. De drie Koningen zijn toch al een beetje van slag. Zij horen bij het kerstfeest terwijl het nu Pasen is. Toch wordt al snel de vrede getekend en drinken de Koningh en de Brugsche Zot het samen af.

Tijd voor mij om ook maar eens op te stappen. Terwijl aan de stamtafel de gezelligheid toeneemt, verlaat ik door de zijdeur het pand.

Door Henk Heijnen

1 Reactie

Ton roos zegt:

Beantwoorden

Henk bedankt weer voor het smeuïge verslag ,jullie hebben weer veel mee gemaakt zowel onder als boven water, maar dat Wilt er geen bier in de kelder kan vinden is toch wel een minpuntje hoor, maar ja hij is dan ook geen 18 meer, maar jullie hadden lol en daar gaat het om.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.