Buitenwaterduik | Zandeiland 4 | Vinkeveen

Zondag 17 februari

vandaag is het een geweldige dag om buiten door te brengen en gelukkig is het zondag, duiken vandaag dus. De agenda geeft aan dat er een duiken in de Vinkeveenseplassen staat gepland en dat is altijd een garantie voor goed zicht.

omdat mijn duikfles vol is besluit ik direct naar Vinkeveen te rijden en eerst een vergunning te halen. als ik op het parkeerplaats aan kom ben ik ondanks dat ik 15 minuten te vroeg ben niet de eerste. Men heeft er zin in vandaag. Samen met Gerald en Henk staan we over het begin van de lente te praten als Mark aan komt rijden. Snel daarna komen ook Wolter, Martin, Abboed, Cor en Ad aangereden.

De buddy paren zijn snel gemaakt en ik duik met met Abboed. vanaf de kant zag het water er al helder uit en op diepte blijft dit zo. Door de zon en het heldere water is een duiklamp eigenlijk overbodig. Als je bij Zandeiland 4 niet de diepte ingaat verval je al snel in het standaard parcours.

Dus we zwemmen langs het bottertje richting de bus. Omdat we ver van de lijn zwemmen waar het zicht nog beter is zien we de bus vanaf een meter of tien opdoemen. van de bus zwemmen we naar het naar het onderwaterhuis waar iegelijk het duikgebied ophoud. Ik check bij Abboed hoe het met zijn lucht voorraad staat (is oké) en zwemmen het gebied uit. net buiten het gebied ligt er een romp van een zeilboot op zijn zij in het zand. hier zwemmen we even rond en besluiten om te keren. Aan het einde van de duik zorgen de door de golfje gebroken zonnestralen voor een mooi schouwspel op de zand bodem. Het geeft een zomers gevoel.

De duik duurde 30 minuten bij een temperatuur van 5 graden dus  dat zomers was echt alleen maar een gevoel.

Volgende week staat het twiske op het programma.

1 Reactie

Ton roos zegt:

Beantwoorden

Super leuk verslag.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.