vinkeveen kreeft

Buitenwaterduik | Vinkeveen | Zandeiland 4

Duikverslag, Zondag 1 oktober – Het was niet gemakkelijk opstaan voor de meeste Murene duikers, want het 50 jaar bestaan feest had de meesten nog in hun greep. Het was ook een geweldig feest! Met als klapstuk, het optreden van Wolter Kroes!

Opgegroeid bij de duikclub was het voor hem een soort familiefeestje. Toch gaven 7 die hards akte de présence. Bij een matig zonnetje en zwakke wind was het dringen op de parkeerplaats. We konden er nog net bij. De ploeg kon nog niet te water want Wolter was nog niet helemaal wakker, had de verkeerde afslag genomen en zat zowat in Bussum.

Na zijn komst nog even kletsen over het feest. De buddy paren werden samen gesteld en de ploeg kon het water in . Ik dook met Wim en al gauw zagen we een koppel flinke baarzen die zich onder een veen richel tegoed deden aan het vele kril. Even verder spotten we een mega paling, arm dik en een die in een veen gat zat!

Nog een allochtone kreeft gezien en na 25 minuten keerden we. We passeerden een paar wrakjes en een groepje les duikers die met een 100 meter lang meet lint aan het stoeien waren. God mag weten welke Specialty het was, we zijn daar even blijven hangen om te kijken en de veiligheid stop af te werken. Na 53 minuten en 13 meter diep waren we de laatsten die op de parkeerplaats arriveerden.

Er was weinig animo om een debriefing bij de Zwanen te doen. Wat wil je ook na zo’n avond. Dus ging een ieder op huis aan. Duikers vandaag waren, Wim, Marco, Cor, Wolter, Robert, Arjen, en (dat was leuk) Harmen!

Door Arjen Mantel

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.