wilgentakken - eieren

Buitenwaterduik | Verkennen wilgentakken

Op 6 maart 2017 hebben Murene duikers en een aantal duikers van andere verenigingen onder leiding van Robert van der Hoek wilgentakken geplaatst in de Sloterplas. Deze takken kunnen door de baars gebruikt worden om hun eieren in te plaatsen. Doordat de eieren op deze manier niet met de grond in aanraking komen is de kans kleiner dat de eieren door bv de grondels worden aangevreten.

In de weken na het plaatsen is er regelmatig gedoken bij de wilgen takken, maar was er nog niets te zien. Tot ongeveer een week geleden er in een eerste tak eieren waren te zien. Dat het lang geduurd heeft, is gekomen doordat de watertemperatuur nog niet erg gestegen was. Afgelopen zondag morgen vroeg zijn wij, Sydney en Robert van der Hoek en Hans Spierenburg, wederom gaan kijken.

Dit keer met een goed resultaat. In nagenoeg iedere tak waren er eieren te vinden en kunnen wij concluderen dat al onze moeite niet voor niets is geweest. Grote baarzen hebben wij de laatste weken alleen tijdens de nachtduiken aangetroffen. Aan het einde van de duik kwam ik echter een grote baars tussen de takken tegen. Hij bleef daar rustig hangen zodat ik uitgebreid foto’s kon nemen, net alsof hij wilde zeggen “bedankt voor die takken”.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.