twiske

Buitenwaterduik | ’t Twiske

Duikteamduik – 21 mei – ’t Twiske. Zondag na de Bokkentocht was de deelname aan de clubduik bijzonder laag. Slechts 6 duikers gaven akte de presence, Wolter, Hans B., Ad, Cor, Niels en ik, waarvan Cor met een punthoofd. De buddyparen waren snel samengesteld.

Ikzelf dook met Wolter, die nadat hij de deur van zijn auto had dichtgetrokken al op de steiger van het Kure Jan strand stond, toen ik tot de ontdekking kwam dat mijn cap nog in de auto lag. Dus eerst naar Wolter om zijn sleutels te halen zodat ik mijn autosleutels uit zijn auto kon halen. Weer terug, cap pakken, en op naar de steiger.

Een mijl op 7 met een nat pak aan. Mijn droogpak moet naar de maker. Tong op mijn schoen met het zonnetje in mijn nek. Dus snel het water in om af te koelen. De duik was prachtig. Door de waterplanten en de algen heen naar dieper water. Daar was het glashelder, zeker 10 meter zicht. Het leven viel een beetje tegen. Er waren wel heel veel flinke grondels en dat was het zo’n beetje.
Niels had nog een flinke snoek gespot en een pekingeend in verregaande staat van ontbinding in het Murenebos. Na 30 minuten, diepte 16 m, hebben we het voor gezien gehouden. De after briefing was zoals gewoonlijk bij de Zwanen.

Door Arjen Mantel

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.