twiske

Buitenwaterduik | ’t Twiske

Voor de clubduik van 28 januari staat een duik in het Twiske op het progamma. Om 12:00 uur ga ik eerste even langs bij de club voor een kopkoffie en een volle duikfles. Een kopkoffie is snel geregeld, een volle duikfles blijkt echter een probleem. De luchtfilter is vol waardoor de flessen allemaal netjes tot 100 bar worden gevuld. Opzicht is dit genoeg voor een duik in koud water die toch niet langer dan een half uur zal duren.

Op het Kure-jan strand aangekomen zie ik dat Wolter al present is. Snel volgen Arjen, Peter, Ad en Marco (die thuis een volle fles heeft gehaald). Met 100 bar gaan we te water en hebben afgesproken een ondiepe duik te zullen maken. Op het moment dat we richting het meer zwemmen merken we dat er door de harde wind een matige stroming staat die onder een meter of 5 gelukkig weg is. Na een minuut of 10 word het donker en merk ik dat we op bijna 20 meter diepte zitten, het is dus niet gelukt om een ondiepe duik te maken.

Ondanks de harde wind is het zicht redelijk goed. Op de bodem zit er veel jonge baars en in het ondiepere gedeelte hebben we een paar mooie snoeken gezien. Al met al weer een lekere duik

Door Remko de Jong

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.