spiegelpolderplas spiegelpolder

Buitenwaterduik Spiegelpolder

Zondag 29 januari 2017 – Voor vandaag was er een duik in de Spiegelpolder gepland. Peter stichtte nog een beetje verwarring door over de Blijkpolder te spreken. Inderdaad wordt de plas ook zo genoemd. Het deel in het zuiden is de Blijkpolder. Het noordelijke deel is de Spiegelpolder . We doken in het noordelijke deel, dus de Spiegelpolder. Het is momenteel komkommertijd bij Murene. Cor zorgde voor de koffie, maar had nog zoveel last van zijn hand dat hij nog een beurt over sloeg. Robert had zijn automaat in de revisie, maar had wel besloten om te kijken wat hij ging missen en Nanda was er om haar man bij te staan ten einde te voorkomen dat hij een uitrustingsstuk zou missen als hij aan de waterkant stond.

Er waren welgeteld 3 duikers: Hans, Arjen en Ad. Er stond weliswaar een stevig windje, maar een waterig zonnetje maakte dat de weersomstandigheden redelijk waren. De parkeerplaats verkeerde door het dooiende weer en de regen die gevallen was in een blubberige toestand. Je spullen schoon houden was een hele opgave. De Spiegelpolder is minder aantrekkelijk geworden nu de duikstek zeker 100 meter lopen is. Maar goed, zodra we in het water lagen waren we de ongemakken tot dan toe snel vergeten. Ten eerste omdat het water ongelooflijk helder was waardoor er direct het besef weer is hoe prachtig het onder water kan zijn. Ten tweede, omdat onmiddellijk een ander ongemak zich aandiende en dat was een watertemperatuur van 5 graden. Dat wende echter na een korte periode en was het genieten geblazen. Helaas was er weinig vis te zien, maar dat kennen we van deze plas.

Na een half uur werden de handen, ondanks 7 mm wanten, toch behoorlijk koud en krabbelden we de duiksteiger weer op. Het was met recht krabbelen want de trap was spekglad en ik was blij dat Robert even hielp met uittrekken van mijn vinnen. Na de duik werd er nog even geëvalueerd in de Zwanen. Weer een mooie duikmiddag om bij te schrijven in de boeken en dat heb ik dan hierbij gedaan.

ad appelman

Door Ad Appelman

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.