Sloterplas

Buitenwaterduik | Sloterplas | Ruimzicht

Zondag 30 april 2017 – Sloterplas. Het beloofde een prachtige dag te worden en dat werd het ook. Iets meer wind dan verwacht, maar de zon scheen volop. Een prachtige dag om te duiken. Zoals gewoonlijk om 12 uur verzamelen in het clubhuis, voor diegene die trek in een kop koffie hadden of nog even lucht moesten vullen. Het clubhuis werd geopend door Ad Appelman. Ik was een paar minuten eerder bij het clubhuis in afwachting op de opening.

Wilgentakken - Baars

In het clubhuis bleef het bij Ad en mij. Verder geen duikers die met het prachtige weer in de gelegenheid waren een duik te gaan maken in de Sloterplas. Na een kop koffie en vullen van de tanks op naar de Sloterplas. Op de parkeerplaats op de Ruimzicht stonden Wolter Kroes Sr., Robbert van der Hoek en Cor van Es al te wachten. Vijf duikers. Geen grote opkomst, maar op vakantie, acclimatiseren na vakantie en kappoten droogpakken waren hiervan de oorzaak. Het zicht vanaf de kant beloofde dat het een mooie duik zou worden.

De Buddyparen werden weer traditioneel door Wolter gevormd. Ad, ik en Wolter zou aansluiten en Robert met Cor. Even bijpraten en daarna de uitrusting opbouwen. Voor mij was het al weer even geleden, omdat ik de temperatuur van het water wat tegen vond vallen de afgelopen perioden. Het zal nu wel een beetje opgewarmd zijn….

Na de buddycheck dalen Ad, ik en Wolter af. En inderdaad het zicht was goed. Ik kan dat altijd slecht inschatten, maar als ik 10 meter zeg, denk ik niet dat ik er ver naast zit. We zwemmen naar een diepte van circa 12 meter langs grote veenbonken, hier een daar wat rommel op de bodem, wat overal een schuilplaats voor Grondels bood. Grondels in vele soorten en maten. Mooie vis! Verder treffen we nog wat eieren van de Baars aan en een paling die bewegingsloos op bodem bleef liggen.

Na 20 minuten gaf Ad het teken “opkeren”. Eindelijk dacht ik. De temperatuur was op 12 meter toch nog maar 6 graden en m’n handen hadden hier aardig moeite mee. Naast de lage temperatuur en veel Grondels toch een duik die de moeite waard was. Het bijzondere onderwaterlandschap, het prachtige zicht en de gezellige mensen maakte het weer een duik die ik niet had willen missen. Het seizoen is voor mij weer begonnen!

Door Erik Stein.

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.